Voldsomme sammenstød i Hong Kong: 40 personer kvæstet

Tåregassen fyldte gaderne, da titusindvis af mennesker demonstrerede mod Kinas kontrol over Hong Kong.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Tusindvis af betjente blev sat ind i Hong Kong natten til mandag for at opløse de store demonstrationer, der har fyldt byens centrum i dagevis.

Mindst 40 personer måtte behandles på hospitalet efterfølgende, da det kom til voldsomme sammenstød, hvor politiet blandt andet brugte tåregas for at få demonstranterne til at forlade området.

Titusindvis af studerende har slået lejr midt i Hong Kong tæt på regeringsbygningerne, hvor aktivisterne kræver demokrati og mere frihed fra den kinesiske regering, der bliver beskyldt for at bestemme for meget af politikken i Hong Kong.

Hong Kong er defineret som en administrativ region i Kina, der dog har ret til selvstyre. Men aktivisterne mener, at det stadig er Beijing, der kontrollerer Hong Kong, hvilket eksempelvis kommer til udtryk ved, at kandidaterne til valget i Hong Kong skal godkendes af de kinesiske myndigheder. Demonstranterne mener, at det i virkeligheden er Kina, der vælger politikerne i Hong Kong.

Talsmænd for det ulmende studenteroprør fastholder dog, at de udelukkende ønsker at benytte sig af ikke-voldelige metoder, men at demonstrationerne vil fortsætte, og at de fortsat vil boykotte gymnasierne og universiteterne, indtil den kinesiske regering giver indrømmelser i retning af mere demokrati til de syv millioner indbyggere i Hong Kong. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.