Voldsom stigning: Flere mangler praktikplads

Dørene til mange af landets virksomheder er stadig lukket og låst, når erhvervsskoleeleverne, med tommestokken i baglommen, banker på i håb om at finde en praktikplads, skriver Fagbladet 3F.
Foto: Scanpix

Manglen på praktikpladser er igen steget voldsomt, viser de seneste tal fra Undervisningsministeriet. 14.822 elever mangler en praktikplads, og antallet af elever, der har færdiggjort deres grundforløb og forgæves leder efter en praktikplads, er steget med hele 17 procent på et år.

- Men det er netop derfor, vi har indgået en trepartsaftale, hvor vi sætter fokus på udfordringerne med mangel på praktikpladser. Vi har blandt andet indført et sæt nye økonomiske incitamenter, som jeg har et håb om vil få virksomhederne ud af busken, siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel, der vil følge udviklingen meget nøje.

Hos Håndværksrådet er man også foruroliget over udviklingen. Og herfra lyder det, at "trepartsaftalen godt kunne have haft lidt mere gulerod."

- Jeg tror ikke aftalen skaber en positiv forandring for vores virksomheder, der allerede nu er gode til at tage lærlinge. Det kan måske endda være en økonomisk byrde for de helt små virksomheder, med det forhøjede AUB bidrag på 27.000 kr. pr. manglende lærling. Men jeg håber, at det vil tilskynde de større virksomheder, der ikke tager lærlinge, siger chefkonsulent Dorte Kulle til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.