Vognmand efter motorvejs-tragedie: Vi kigger op mod broerne

Weekendens stenkast fra en fynsk motorvejsbro påvirker også de chauffører, der dagligt kører de fynske motorveje tyndt.
Weekendens tragiske hændelser har også en indvirkning på de lokale lastvognschaufførers hverdag.
Weekendens tragiske hændelser har også en indvirkning på de lokale lastvognschaufførers hverdag. Foto: Scanpix/arkiv/privat

Natten til søndagmistede en ung mor på 33 år livet, da en 30 kilo tung sten blev kastet ned fra en motorvejsbro nordøst for Odense.

Desværre er episoden ikke enkeltstående. Fyens.dk skriver, at der blot i år har været to andre lignende episoder med sten, som kastes ned fra broerne over Fyns motorvejsnet. Det påvirker naturligvis de lokale firmaer, der dagligt kører på strækningen.

- Når man kører der så meget, tænker man en del over det, fortæller administrerende direktør for Vognmand Kai Andersen, Martin Hummel, der opererer på Fyn.

Chaufførerne forsøger derfor at holde godt øje, når de er på motorvejen.

- Efter sådanne episoder kan det ikke undgås, at man lige kigger op en ekstra gang, når man kører under de her broer, siger Martin Hummel.

Det er nødt til at blive hverdag igen

Men selvom weekendens tragiske episode naturligvis fylder meget blandt chaufførerne i Kai Andersens frokoststue, så viser erfaringen, at bekymringer forsvinder, når hændelserne med stenkast er kommet lidt på afstand. Ellers er det umuligt at udføre det daglige arbejde, slår den administerende direktør fast.

- Når der kommer en episode, bliver man jo mindet om det. Så er man pludselig mere opmærksom, hver gang man kommer under de fynske broer. Men når der er gået en måneds tid, og man kører derude hver dag, så er man nødt til at holde det på afstand for at få en tålelig hverdag, fortæller Martin Hummel.

Chaufførerne er ofte ude i 10-12 timer om dagen, og selvom de forsøger at holde øje med, om der står mistænkelige personer på broerne, så er det svært at gøre noget ved de mange stenkast.

- Det er svært at sikre sig mod tilfældighedens luner, og især når det er mørkt. Så har du jo slet ikke nogen chance for at tage forholdsregler, siger Martin Hummel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.