VM-veteran efter øretæve: Selvfølgelig kan vi rejse os

Et nederlag i gruppespillet er ingen katastrofe, mener Rikke Skov, der ser kampen mod Ungarn som en offday.
Der var ikke meget at grine ad for Rikke Skov (til højre) og Ann Grete Nørgaard onsdag aften.
Der var ikke meget at grine ad for Rikke Skov (til højre) og Ann Grete Nørgaard onsdag aften. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Efter det store nederlag til Ungarn onsdag aften skal håndboldkvinderne bruge den frie torsdag på at hvile stængerne og forsøge at rejse sig oven på skuffelsen.

Og selv om der venter en mindst lige så hård kamp mod Montenegro fredag, er rutinerede Rikke Skov overbevist om, at hun og holdkammeraterne hurtigt ryster afklapsningen af sig.

- Det er ingen katastrofe ved et VM at tabe en enkelt kamp, og jeg håber, vi kan lære noget af det, siger Rikke Skov.

- Vi er sure og skuffede. Men jeg har stået i denne situation mange gange med klub og landshold. Jeg ved, at man kan rejse sig igen, lyder det fra Viborg-veteranen.

Ligesom flere andre danskere udtrykte hun umiddelbart efter kampen mod Ungarn ærgrelse over, at torsdagen er kampfri.

Dermed kommer spillerne til at gruble over nederlaget i to døgn, inden de får mulighed for at rette op på tingene mod Montenegro.

- I virkeligheden er vi trætte af, at vi ikke skal spille igen torsdag, men det er nok fornuftigt nok efter to kampe på to dage.

- Nu har vi fået tæsk. Det skal man lige lære som nyt hold med en ny træner. Men vi tror på tingene. Det er ikke, fordi forsvaret eller angrebsåbningerne ikke fungerer, det var bare vores individuelle præstationer, der ikke var gode nok, analyserer Rikke Skov.

Danmark møder Montenegro fredag aften 20.45. Et dansk nederlag i den kamp vil sende holdet ned på tredjepladsen i puljen. Dermed vil danskerne få en vanskelig modstander i 1/8-finalen på søndag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.