VM: Qatar afviser beskyldninger om dødsfald

Arrangørerne af VM i Qatar afviser påstande om adskillige dødsfald under byggeriet af stadioner til slutrunden
Forholdene for udenlandske arbejdere på en række byggeprojekter, der skal stå klar til VM i fodbold i Qatar i 2022, er blevet kritisere i årevis.
Forholdene for udenlandske arbejdere på en række byggeprojekter, der skal stå klar til VM i fodbold i Qatar i 2022, er blevet kritisere i årevis. Foto: Maya Alleruzzo/AP

VM-slutrunden i Qatar har allerede fået meget spalteplads, selvom begivenheden først skal løbe af stablen i 2022.

Anklager om bestikkelse og kritisable arbejdsforhold med dødsfald til følge under byggeriet har klæbet til arrangørerne, som nu afviser sidstnævnte påstand.

- Der har ikke været dødsfald eller alvorlige skader (i forbindelse med byggeriet, red.) på de VM-stadioner, som vi har ansvaret for, siger arrangørkomitéens chef Hassan Al-Thawadi på en pressekonference mandag ifølge det norske telegrambureau NTB.

Der har tidligere været historier i medierne om, at flere hundrede gæstearbejdere fra Nepal var omkommet under arbejdsulykker på VM-stadioner, men det har altså ikke noget på sig ifølge arrangørerne.

Her meldes der i stedet om, at byggeriet skrider fremad.

- Vi har brugt omkring 4,8 millioner arbejdstimer, og vi har 2500 medarbejdere i gang på fem stadioner, fortæller Hassan Al-Thawadi.

Der skal i alt bygges 12 stadioner til VM-slutrunden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.