VM-finale: Rikke Møller Pedersen skuffer
Rikke Møller Pedersen blev nummer seks i 100 meter bryst-finalen ved VM. Dansk rekordtid havde givet medalje.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE


Det er først søndag, Rikke Møller Pedersen ventes at hive guld hjem til Danmark ved svømmernes kortbane-VM i Qatar, når hun skal svømme på favoritdistancen - 200 meter bryst.

Lørdag eftermiddag havde den danske brystsvømmer dog chancen for at overraske med en medalje på den halve distance, men det var hun ikke i nærheden af.

Tiden 1.04,84 minutter var kun sjettebedst i finalen, men havde danskeren svømmet op til sit bedste, havde hun faktisk fået bronze.

Rikke Møller Pedersens nordiske rekord hedder 1.03,79 minutter, og kun to svømmere i VM-finalen var hurtigere. De var til gengæld meget hurtigere.

Jamaicas Alia Atkinson vandt guld i tiden 1.02,36 minutter, mens Ruta Meilutyte tog sølvet i tiden 1.02,46 minutter. Bronzen gik til hollænderen Moniek Nijhuis i tiden 1.04,03 minutter.

Rikke Møller Pedersen ærgrede sig efter finalen over, at hun ikke ramte sit topniveau.

- Det er træls at føle, man kan så meget mere - så meget hurtigere. Jeg troede, jeg kunne leve op til, hvad jeg har gjort før, og havde jeg gjort det, havde det været medalje.

- Men det er der ikke noget at gøre ved, jeg må videre, siger Rikke Møller Pedersen til TV2.

Hun svømmer søndag morgen indledende i 200 meter bryst. Finalen svømmes søndag eftermiddag.

Mie Ø. Nielsen var i VM-bassinet kort efter sin landsmand, og også Mie Ø. Nielsen skuffede. Hun svømmede semifinale i 50 meter ryg, og hun var ikke i nærheden af at nå finalen. Nielsen var kun 12.-bedst af de 16 svømmere i semifinalerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.