VM-arrangør beklager spansk nationalsangs-brøler

Spanieren Carolina Marin fik spillet Francos nationalsang, da hun blev hyldet for sin VM-triumf i Jakarta.
Carolina Marin var stadig glad for sin guldmedalje ved VM trods et uheldigt valg af nationalmelodi fra arrangørernes side.
Carolina Marin var stadig glad for sin guldmedalje ved VM trods et uheldigt valg af nationalmelodi fra arrangørernes side. Foto: Achmad Ibrahim/AP

Den spanske badmintonspiller Carolina Marin, som i weekenden genvandt sin VM-titel i damesingle i Jakarta, stod med et lidt specielt smil på læben, da den spanske nationalmelodi blev spillet for hende ved præmieoverrækkelsen.

Og det var der en grund til.

Arrangørerne valgte nemlig at spille den version, som den tidligere diktator Francisco Franco brugte som nationalmelodi.

Melodien er den samme i dag, men der er ikke længere lyrik til, hvilket der ikke har været siden 1978, men det var de indonesiske arrangører og Det Internationale Badmintonforbund (BWF) tilsyneladende ikke helt klar over.

Derfor undskylder BWF og Det Indonesiske Badmintonforbund nu over for den spanske verdensmester.

- En ældre version af melodien blev spillet under medaljeoverrækkelsen i damesingle efter Carolina Marins forsvar af titlen, som hun vandt for et år siden, lyder det i en pressemeddelelse fra forbundet.

- Det Internationale Badmintonforbund og arrangørerne, Det Indonesiske Badmintonforbund, beklager oprigtigt den uheldige fejl.

Teksten til sangen er skrevet af digteren José Maria Peman i 1928, og højreorienterede Franco tog teksten til sig efter sejren i Den Spanske Borgerkrig over venstrefløjen i 1939.

Carolina Marin tog dog fejlen med ro og trak blot lidt på smilebåndet under nationalmelodien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.