Visne blomster efter én dag? Sådan frisker du dem op

Med nogle få tricks kan du sikre dig smukke blomster i længere tid. Spar penge og hold liv i blomsterne i længere tid – se hvordan her!
Dette triste syn vil man jo helst undgå - i hvert fald når blomsterne er nyindkøbte.
Dette triste syn vil man jo helst undgå - i hvert fald når blomsterne er nyindkøbte. Foto: SCANPIX arkiv

Af Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS Aller Media

Du har købt friske blomster til weekenden, og få dage efter hænger de med hovedet og ligner noget, der aldrig har set skyggen af vand.

Heldigvis findes der en række gode tricks til at få blomsterne til at holde længere i vasen. Anita Banner fra magasinet ISABELLAS giver her et par tips:

- Buketter holder særligt længe, hvis du skifter vandet ved dem dagligt. I den forbindelse er det en fordel at skære et lille skråsnit af blomsterstænglerne, så de let kan suge frisk vand. Får du ikke skiftet vand hver dag, så sørg i det mindste for, at buketten står i rigeligt vand, siger hun.

Lider du af rengøringsvanvid? Få svaret på isabellas.dk

Blomster skal have den rigtige temperatur

For at blomsterne hurtigt skal optage vandet i vasen, er det ifølge Anita Banner vigtigt, at temperaturen er korrekt.

- Blomster med urteagtige stilke, såsom tulipaner, påskeliljer og andre løgplanter, trives bedst i meget kold vand, mens blomster med hårde stilke som roser, syrener og krysantemum trives bedst i varmt vand, forklarer hun.

Er du god til at slå dine planter ihjel? Se hvilke 8 planter, der er nemme at holde, på isabellas.dk

Binder eller køber du blandede buketter, bør du stille dem i lunkent vand eller i den temperatur, som ’hovedblomsten’, altså den, der er flest af, har bedst af, mener Anita Banner.

- Og tilfør gerne et holdbarhedsmiddel, der giver blomsterne næring og holder bakterievæksten nede. Husk dog, at løgplanter ikke bør få holdbarhedsmiddel, da det får dem til at vokse for hurtigt i vasen, forklarer Anita Banner.

Anita Banners sidste tips til, hvordan buketter kan holde sig længere i vasen, er at stille dem køligt om natten.

- Buketters holdbarhed kan forlænges med et par dage, hvis du stiller dem koldt om natten, for eksempel udenfor eller i en kølig kælder. Om dagen skal du naturligvis stille buketten, hvor det passer dig bedst. Vær dog opmærksom på, at vindueskarme med meget sol, radiatorer og varme lamper reducerer bukettens levetid markant, slutter Anita Banner.

Kunne du tænke dig at dyrke chili selv? Se hvor nemt det er på isabellas.dk

Se også:
 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.