Virksomheder udlejer på Airbnb: "Katastrofe" for boligmarkedet

Udlejningerne kan få priserne til at stige.
- Der kan være et overlap på nogle måneder fra den ene lejer flytter ud til den næste flytter ind. I den periode udlejer vi møblerede værelser på Airbnb, siger administrerende direktør for MM Properties, Marc Møller.
- Der kan være et overlap på nogle måneder fra den ene lejer flytter ud til den næste flytter ind. I den periode udlejer vi møblerede værelser på Airbnb, siger administrerende direktør for MM Properties, Marc Møller. Foto: Scanpix/arkiv

En gennemgang af annoncer på udlejningstjenesten Airbnb foretaget af Fagbladet 3F viser, at mindst 20 værelser i København udlejes af virksomheder. Det til trods for at der er bopælspligt på lejlighederne.

Bopælspligten betyder, ejeren skal udleje hus eller lejlighed, hvis han ikke selv bor på adressen. Men værelserne indrettes nu til turister i stedet.

Det går ud over boligmarkedet, mener cheføkonom i Lejernes LO, Jesper Larsen.

- Når virksomheder begynder at drive hotel på adresser med bopælspligt, er det en katastrofe for et ekstremt dyrt boligmarked som det københavnske, siger han til Fagbladet 3F.

Han forklarer, at det får priserne til at stige, da antallet af boliger falder.

Hjemmesiden Airbnb er en del af den såkaldte "deleøkonomi". Tanken er, at brugerne kan udleje hus eller lejlighed, når de eksempelvis er på ferie.

Et af de selskaber der nu også benytter Airbnb til kortere udlejning af lejligheder med bopælspligt er ifølge Fagbladet 3F MM Properties.

På firmaets hjemmeside fremgår det blandt andet, at selskabet ønsker de at tjene penge på et "uudnyttet værdipotentiale" i den "deleøkonomibaserede udlejning", men de afviser, at udlejningsformen rykker væsentligt ved priserne eller strider mod bopælspligten.

- Der kan være et overlap på nogle måneder fra den ene lejer flytter ud til den næste flytter ind. I den periode udlejer vi møblerede værelser på Airbnb, siger administrerende direktør Marc Møller.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.