Virksomhed: Invester i motion på arbejdspladsen

Det er en god forretning for chefen at blande sig i medarbejdernes sundhed. Energivirksomheden Trefor har med sport og motionskurser halveret sygefraværet
Work-out er godt for sygefraværet.
Work-out er godt for sygefraværet. Scanpix

 

På energivirksomheden Trefor i Kolding har de i flere år tilbudt de ansatte en sundere og sjovere livsstil med fx gående frokoster og mulighed for selvforsvarskurser, danseundervisning og windsurfing. Og den slags betaler sig.

- Over en periode på fem år har vi halveret vores sygefravær. Og vores undersøgelser viser en større arbejdsglæde hos medarbejderne, siger HR-konsulent på Trefor, Kathrine Flink Isager Hansen til DR Trekanten.

Hvert år afsætter Trefor 500 kroner per medarbejder til sundhedstiltag. Og generelt så er virksomhedernes lyst til at skifte den brune sovs ud med salat på kantinemenuen blevet større. Det mærker de hos Kolding Kommune, hvor sundhedskoordinator Louise Højsager Persson hjælper private virksomheder med at sætte fokus på sundhed.

- Der er flere og flere som får øjnene op for at sætte sundhed og trivsel på dagsordenen.
Og det er en god forretning for virksomhederne at investere i medarbejdernes sundhed, siger Louise Højsager Persson.

- For hver én krone, virksomheden giver til sundhedsfremme, kan man nå en besparelse på op til 12 kroner på bundlinjen.

Louise Højsager Persson fra Kolding Kommune har i tre år uddannet sundhedsnøglepersoner på forskellige, private virksomheder for netop at fremme sundheden og nedsætte sygefraværet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.