Virksomhed brugte cementblander til ældremad

Et kontrolbesøg onsdag viste, at virksomheden blandt andet havde brugt en cementblander til produktionen.
Virksomheden specialiserede sig blandt andet i mad til plejehjem.
Virksomheden specialiserede sig blandt andet i mad til plejehjem. Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM

Sygehuspatienter og plejehjemsbeboere med synkebesvær har fået mad, der er blevet blandet i en beskidt betonblander. Det konkluderer Fødevarestyrelsens Rejsehold, der onsdag har lukket ned for produktionen hos fødevarevirksomheden Nordic Ingredients.

Et kontrolbesøg onsdag viste, at virksomheden langt fra har overholdt reglerne for hygiejne under produktionen, fortæller Henriette Mynster, der er en del af Fødevarerejseholdet.

- Deres produktionslokale var langt fra rengjort godt nok. Der var ikke bare tale om lidt snavs fra den seneste produktion, men belægninger og rester fra ældre produktioner.

- Vi vurderede derfor, at der er en betragtelig risiko for, at disse produkter er blevet forurenet, siger Henriette Mynster til Ritzau.

Virksomheden, der ligger nord for Randers, producerer blandt andet gelérugbrød og geléagurk samt særlige pulverblandinger med smag af eksempelvis bøf, bacon og flæskesteg.

Særligt brugen af betonblanderen var en overraskelse for Henriette Mynster.

- Der er blevet brugt en orange betonblander, som murere normalt bruger. I dette tilfælde er den blevet brugt til produktionen af fødevarerne.

- Det vi særligt forholder os til i første omgang, er, at den ikke er rengjort. Der var belægninger fra tidligere produktioner, og her kan der gemme sig bakterier og andre mikroorganismer, som langt fra er godkendt, siger Henriette Mynster og tilføjer.

- Vi ser ekstra alvorligt på denne sag, da virksomhedens produkter henvender sig til svagelige patienter. Derfor skal hygiejnen ved produktionen være helt i top, og det var den langt fra her, siger hun.

Fundet har betydet, at produktionen nu er lukket ned, indtil virksomheden igen kan bevise, at hygiejnen under produktionen er i orden. Derudover er virksomheden blevet varslet bøder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på Nordic Ingredients.

Fødevarestyrelsen er ved at undersøge hvem og hvor mange, der har fået leveret mad fra virksomheden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.