Viralt hit: Stop med at have ondt i røven over McD-ansattes løn

Er det okay, at McDonalds-medarbejdere tjener ligeså meget som reddere i ambulancer? Det mener manden bag et viralt opslag på Facebook, der deles af tusinder verden over.
En redder bliver lige nu hyldet på Facebook for at lykønske fastfoodmedarbejderes nye mindsteløn og ikke brokke sig over, at de tjener det samme som ham.
En redder bliver lige nu hyldet på Facebook for at lykønske fastfoodmedarbejderes nye mindsteløn og ikke brokke sig over, at de tjener det samme som ham. Foto: Spencer Platt, Scanpix.

15 dollars (omkring 100 kroner) i timen er ikke meget, når man er redder i New Yorks gader. Det får dog ikke Jens Rushing til at blive misundelig på fastfoodmedarbejdere, der lige har sikret sig en mindsteløn på netop 15 dollars i den amerikanske delstat. Han bliver nu bakket op af over 41.000 Facebook-brugere, der ivrigt deler hans opslag.

- Mit arbejde kræver et bredt spekter af færdigheder. Jeg tager ofte beslutninger under kaotiske omstændigheder, der påvirker folks liv og helbred. Jeg tjener 15 dollars i timen. Og disse burgerflippere tror, at de har ret til lige så meget som mig? Godt for dem, skriver Jens Rushing i det virale Facebook-opslag.

Han fortæller, hvordan flere af hans kollegaer er sure på fastfoodmedarbejderne, som, de ikke mener, fortjener samme løn som uddannede. Jens Rushing er af en anden overbevisning.

- Hvis et arbejde eksisterer, og du er nødt til at ansætte nogen til at udføre det, så fortjener de en løn, de kan leve af, mener den populære Facebook-bruger.

Han mener i stedet, at folk skal kigge op af lønstigen for at finde folk at blive misundelige på. For ifølge ham er det i de riges interesse, at de lavtlønnede bekæmper hinanden.

- De vil have os til at kæmpe over, hvem der har den største bunke krummer, så vi ikke lægger mærke til, at de slap væk med næsten hele kagen, mener Jens Rushing.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.