Villy Søvndal vil give gode råd til Olsen Dyhr

Tonen i det politiske landskab er blevet barskere og mere forhånende, mener Villy Søvndal.
Villy Søvndal holder gerne en tale. Billedet her er fra april, hvor han holdt festtalen ved SF's landsmøde.
Villy Søvndal holder gerne en tale. Billedet her er fra april, hvor han holdt festtalen ved SF's landsmøde. Foto: Henrik Kastenskov/Scanpix/arkiv

- Hvis jeg kan holde en tale eller komme med et godt råd, så gør jeg det gerne.

Det siger SF-legenden Villy Søvndal til BT. Ordene er rettet til SF-toppen og lederen Pia Olsen Dyhr, der måske godt kunne bruge lidt sparring fra en erfaring mand i dansk politik, skriver BT.

Den nu 64-årige Villy Søvndal stiller sig ikke længere frem i forreste linje i den politiske arena. Han har efter store hjerteproblemer været væk fra den scene i knap tre år.

Men selv om han i dag har et andet fokus end den daglige politik, så er han bekymret over den drejning, alting har taget.

- Jeg synes, mange bedriver frygt i de her år. Også på en måde der ikke svarer til de faktiske forhold, siger han til BT, og mønter udtalelsen på Donals Trump og de højrenationale, anti-europæiske partier i Europa.

Kernen er grundholdninger

Villy Søvndal kan ganske simpelthen ikke lide grundtonen og foreslår, at medier og politikere sætter sig sammen og bliver enige om, hvordan kernen i politik formidles:

- Den (tonen, red.) står i skærende kontrast til den måde, politikerne snakker på indbyrdes. Derfor er det et falsk billede, medierne formidler. Man vænner politikerne til, at hvis de bliver lidt mere skingre, så kan de komme på, siger han blandt andet til BT.

Blodprop kostede det politiske liv

Villy Søvndal kom i Folketinget i 1994 og var formand for SF fra 2005 til 2012.

I oktober 2013 blev han ramt af en blodprop i hjertet. To måneder senere trak sig som udenrigsminister og medlem af Folketinget.


Villy Søvndal vil gerne give SF's ledelse og leder Pia Olsen Dyhr gode råd. Foto: Henrik Kastenskov/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.