Villabrand: Olielys i entré var skyld i fire børns død

Fire børn mellem fire og otte år og en 37-årig mand er nu blevet identificeret som ofrene i brand i Nakskov.
Nu er årsagen til den tragiske villabrand i Nakskov fundet.
Nu er årsagen til den tragiske villabrand i Nakskov fundet. Claus Hansen/Scanpix

To olielys var årsagen til en brand i Nakskov, der fredag aften kostede fire børn mellem fire og otte år samt en 37-årig mand livet, oplyser politiet.

Fire børn og en voksen mistede fredag aften livet i en brand i en villa i Nakskov. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser nu, at de omkomne er fire børn mellem fire og otte år samt en 37-årig mand.

Ifølge politiet er branden opstået i forbindelse med to olielys i villaens entré. De har formentlig antændt noget brandbart materiale, og branden har spredt sig meget hurtigt, lyder vurderingen fra politiet.

I huset stod et vindue på første sal åbent, og det har ifølge politiet udløst en såkaldt skorstenseffekt, som har medvirket til den hurtige spredning af branden.

Den omkomne mand er far til to af børnene, en dreng på fem og en pige på otte år. De var på besøg i huset.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse nærmere om familiens relation til husets beboere.

I huset boede en 34-årig mand, som overlevede branden. Hans to børn på fire og otte år omkom. Den 34-årige er fortsat indlagt med forbrændinger.

- Vi vil ikke melde mere ud endnu, fordi vi blandt andet skal have afhørt manden, der er indlagt. Men vi går ud med oplysninger om brandårsagen for at slå fast, at der ikke er tale om en kriminel handling, og at der ikke kan stilles nogen til ansvar, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

Han oplyser, at børnene opholdt sig på husets førstesal, da branden brød ud, og at den 37-årige og den 34-årige mand forsøgte at redde børnene ud.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.