Vildt! Hun holder sig i form for 100.000 kr. om året

Det er dyrt at være skønhedscoach. Se Line Friis' sundhedsbudget
Foto: Scanpix/Iris

Jo Brand, FEMINA, Aller Media

Det sunde liv kan leves dyrt, og det kan leves billigt.

Vi har bedt fire sunde mennesker fortælle, hvad de bruger deres penge på, når det gælder sundhed. Og hvad de ikke bruger deres sundhed på.

Skønhedscoach Line Friis topper listen. Hun er 33 år og indehaver af Dare To Care.

Jævnlige besøg hos en indiansk reiki-healer, indkøb på bondegårde og billige yogatimer hjemme i stuen er alle poster på skønhedscoachen Line Friis’ sundhedsbudget.

- Sundhed er at passe godt på mig selv, så jeg har overskud til andre mennesker og mig selv. Det overskud skaber jeg blandt andet via motion og sund mad og ved at sørge for at få luftet ud mentalt. Som udgift er sundhed klart min største post, siger hun.

Her er ni ting, du kan gøre i stedet for at løbe.

Hun bruger 8.000 kroner om måneden eller 96.000 kroner om året på at holde sig i form. 

Kosttilskud: 1.800 kr.

Jeg tager 25 (!) kosttilskud om dagen. Det lyder af meget, men jeg har haft problemer med at optage vitaminer, og nu har jeg fået lagt et kosttilskudsprogram, der er skræddersyet til mig. Blandt andet spiser jeg jern, B 12, krillolie og nogle sammensatte kosttilskud, der hedder ”Wrinkles Away” og ”Beauty Booster” – alt sammen er fra VitaViva.

Behandlinger: 3.500 kr.

Jeg får tre-fire behandlinger om måneden, og de koster omkring 1.000 kroner pr. stk. Blandt andet får jeg to forskellige ayurvediske behandlinger (ayurveda er en traditionel, indisk, medicinsk praksis og sundhedsfilosofi, red.): en kropsmassage samt en afslappende behandling, der virkelig kan få hovedet til at slappe af, hvis jeg er stresset.

Derudover får jeg af og til også reiki-healing af en indianerkvinde, der bor ude i skoven. Det lyder alternativt, og det er det også. Men det er fantastisk!

Træning: 459 kr.

For mig skal træning være lystbetonet, ellers gør jeg det ikke. Lige nu abonnerer jeg på yogavivo. dk, hvor man kan streame yogatimer med nogle af de bedste danske yogalærere – blandt andre Simon Krohn – og det betyder, at jeg får dyrket yoga næsten hver dag.

Læge: Sådan påvirker sukker din krop

Det koster kun 119 kr. om måneden, hvilket næsten er det samme som en enkelt yogatime. Derudover vil jeg gerne lære at svømme ordentligt, så jeg har fået svømmeundervisning det seneste år, og det koster nok 300 kr. om måneden. Og så vinterbader jeg. Det er måske ikke ligefrem træning, men det er vigtigt for min sundhed. Og det koster 600 kr. om året.

Udstyr: 50 kr.

Om sommeren kan jeg godt lide at svømme i havet, så jeg har en del udstyr til det. For eksempel våddragt, næseklemme og svømmebriller. Og til yogaen har jeg en yogamåtte. Men det meste er engangsudgifter, så det er ikke noget, jeg bruger mange penge på. Gennemsnitligt 50 kr. om måneden passer nok meget godt.

Træningstøj: 1.000 kr.

Jeg er en sucker for yogatøj, særligt Teeki fra yogaudstyr.dk, der er superblødt, uden syninger og lavet til kroppen, så det ikke strammer, uanset din form. Og så kommer det også med nogle fede print. Derudover køber jeg også en badedragt i ny og næ på svømmespecialisten. dk.

Rejser: 1.167 kr.

Jeg tager på spaophold et par dage ad gangen fire gange om året, og det koster nok 3-4.000 kroner per gang. Ud over at opholdene giver mig et boost af energi, får jeg også masser af inspiration og lyst til at prøve en masse nye ting på mit arbejde. Sidst var jeg på Ystad Saltsjöbad i Sverige, og det var rigtig fint.

De andre tre er Sofia Sommer, Per Brændgaard og Sofie Bentzen. Læs her, hvad de bruger på kost og sundhed hver måned.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.