Vildt gyldent håndtryk: Dansk bankdirektør får millioner efter fyring

Efter blot 17 måneder som administrerende direktør i Handelsbanken er Frank Vang-Jensen blevet fyret. På vej ud af døren modtager den danske topchef knap 15 millioner kroner.
Frank Vang-Jensener blevet fyret fra sin stilling som direktør i Handelsbanken.
Frank Vang-Jensener blevet fyret fra sin stilling som direktør i Handelsbanken. Foto: Mogens Ladegaard/Scanpix/arkiv

For nogle venter der økonomisk ruin efter fyring, mens andre kan læne sig tilbage og tælle millionerne.

Danske Frank Vang-Jensen tilhører den sidste gruppe, da han kan krydre livet som arbejdsløs med en fratrædelse på mindst 14,8 millioner kroner efter blot 17 måneders ansættelse i den nordiske bank Handelsbanken. Det skriver Dagens Industri.

Mærkværdig fyring

Flere medier undrer sig over den pludselige fyring af Frank Vang-Jensen. Bag sig har han nemlig 18 år i Handelsbanken, før han for blot halvandet år siden blev administrerende direktør. På trods af dette var det en enig bestyrelse, der valgte at fyre den danske direktør.

I en pressemeddelelse skriver Handelsbanken, at beslutningen om at fyre den danske topchef "udelukkende er et individuelt spørgsmål."

- Det er muligt at være en fremragende leder - som Frank Vang-Jensen har været - og alligevel ikke opfylde kravene til at være topchef i Handelsbanken, siger Pär Boman, der er bestyrelsesformand i Handelsbanken, ifølge TV 2 i en pressemeddelelse. 

Frank Vang-Jensen bliver med øjeblikkelig virkning erstattet af Anders Bouvin.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.