Vild viden: Din krop er i fuld gang om natten

Din krop er meget mere aktiv, end du tror, når du sover og gør pudsige ting, du ikke aner noget om, når du vågner igen næste morgen.
Ved du, hvad der sker med din krop, når du sover? Bliv klogere her.
Ved du, hvad der sker med din krop, når du sover? Bliv klogere her. FOTO: Scanpix

Når du sover, så sover du. Men det er ikke helt rigtigt, for der foregår en hel masse ting, når månen står højt, og du er langt væk i drømmeland – du er meget mere aktiv, end du tror, skriver Good Housekeeping.

1. Du falder i søvn i ryk

Du har muligvis prøvet at vågne op med et spjæt, bedst som du troede, du næsten sov. Det giver et ryk i dig og selvom du kun mærker det ind imellem, gør du det faktisk hver gang, du falder i søvn.

Styrken af dine ryk afhænger af, hvor træt du er. Jo mere søvnig du er, jo mere vil din krop reagerer.

2. Din temperatur går ned

Søvnspecialist og klinisk professor i medicin på UCLA, Avi Ishaaya, forklarer, at vi om natten går ned i kropstemperatur for at spare på kræfterne og kalorierne. Vi går i et mini-hi om natten.

3. Du renser ud

Både vores krop og vores hjerne gennemgår en rensning om natten og det er en af grundene til, at vores søvn er så vigtig.

4. Du glemmer ubrugelig viden

- Vi tager informationer ind hele dagen lang, og heldigvis glemmer vi meget af det igen, siger søvnspecialist Christopher Colwell fra UCLA School of Medicine.

Den sorterings-proces foregår, når vi sover.

5. Din krop sover, men din hjerne er aktiv

Din hjerne er nærmest mere aktiv om natten, end den er om dagen. Du organiserer dine tanker og tager dagens informationer ind – faktisk er din hjerne så aktiv, at du kan tage vigtige beslutninger, når du sover.

6. Din krop er din doktor

Om natten vil din krop gå ind og reagere aggressivt mod sygdom og sørge for, at du bekæmper det med søvn. Det er derfor, du sover så meget, når du er syg eller ved at blive det. Får du din søvn, holder du nemmere sygdom væk, forklarer doktor Jordan Stern, direktør for BlueSleep Center i New York.

7. Du vågner konstant

Du tror måske, du har sovet hele natten igennem, men det har du ikke. Du vågner mellem fem til 15 gange i timen. Det sker, når du skifter mellem dine forskellige stadier af søvn.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.