Vild prisrekord: Danmarks dyreste lejlighed sat til salg

10-12 danskere er potentielle købere til 474 kvadratmeter lukuslejlighed. Eller måske en håndfuld succesrige danskere fra udlandet eller en sportsstjerne, spår ejendomsmægler.
Kaspar Basse, stifter og medindehaver af Joe & the Juice, er manden bag Danmarks dyreste lejlighed, skriver Boliga.
Kaspar Basse, stifter og medindehaver af Joe & the Juice, er manden bag Danmarks dyreste lejlighed, skriver Boliga. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Lørdag kulminerede det københavnske boligmarked med udbuddet af den hidtil dyreste lejlighed nogensinde. Ikke kun i hovedstaden, men i Danmark i det hele taget.

Med en beliggenhed i Store Strandstræde mellem Skt. Annæ Plads og der, hvor Nyhavn og Kongens Nytorv mødes, er en intet mindre end 474 kvadratmeter luksusbolig sat til salg til 50 millioner kroner.

Lejligheden ejes ifølge tingbogen af Joe & the Juice-stifteren Kaspar Basse, skriver Boliga.dk.


Lejligheden kan erhverves med indretning. Foto: Iland Brender/Diakrit

Måske 10-12 mulige købere

Ejendomsmægleren bag udbuddet, Philip Siesbye fra ejendomsmæglerfirmaet Siesbye Kapsch, oplyser til Boliga, at han allerede har lagt de første fremvisninger af boligen ind kalenderen.

- Det er første gang i min tid med 25 år i branchen, at vi ser en lejlighed i denne kaliber og international klasse, hvor der også er mulighed for at overtage inventar, indretning, ja helt ned til køkkenservice, så man får den fulde pakke, siger Philip Siesbye til Boliga.

Han vurderer, at der er 10 til 12 potentielle købere til lejligheden her i Danmark og måske en håndfuld succesrige danskere fra udlandet eller en sportsstjerne, som er på vej hjem til København igen.


Indretningen præges blandt andet af tekstiler fra Venedig, møbler fremstillet af engelske snedkere og et væld af franske og angelsaksiske antikviteter. Foto: Iland Brender/Diakrit

Prisen på 50 millioner kroner er 18 millioner kroner mere end den hidtidige prisrekord. Den blev sat med udbuddet af en endnu ufærdig penthouselejlighed i den københavnske nordhavn.

Den kom på markedet i foråret 2015 til en pris på 30 millioner kroner og blev senere sat op i pris til 32 millioner kroner.

Drømmebolig i international topklasse

Ifølge salgsopstillingen er der tale om en "elegant drømmebolig i international topklasse med en sand overflod af lækre detaljer", som "ikke matcher den gængse nordiske opfattelse af boligindretning".


En kommende køber kan blandt andet fryde sig over udsigten fra boligens tagterrasse. Her kan blikket vandre hen over Det Kongelige Teater, Skuespilhuset og Skt. Annæ Plads. Foto: Iland Brender/Diakrit


Foto: Iland Brender/Diakrit

Med fire badeværelser bliver der næppe kø foran døren om morgenen, og elevatoren direkte fra gården op til lejligheden sikrer, at man ikke går én overflødig meter, når man er kommet træt hjem fra arbejde.

Desuden er alt fra tv og højttalere til gardiner og ovenlysvinduer elektronisk styret, og elektronikken sørger også for, at al lys slukker, når man forlader lejligheden.


Foto: Iland Brender/Diakrit

Svensk rekord

Den norske rekord for en lejlighedshandel blev ifølge Boliga sat i marts i år, hvor en køber betalte 36,5 millioner danske kroner for en lejlighed i Oslo.

Svenskerne satte rekord sidste år, da den 30-årige millionær Filip Tysander, der har skabt sin formue som grundlægger af urvirksomheden Daniel Wellington, brugte 83 millioner kroner på en gigantisk luksuslejlighed i Stockholm.

Den dyreste lejlighedshandel herhjemme fandt sted i 2008. Her solgte den diskrete rigmand og stifter af shipping-selskabet Clipper Group, Torben G. Jensen, en 219 kvadratmeter stor penthouselejlighed i Tuborg Havnepark i Hellerup for 24.650.000 kroner.

Se danmarkshistoriens dyreste lejlighed her

Læs om den dyreste svenske lejlighed nogensinde her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.