Rejseselskabet Spies har spurgt 23.000 danskere om, hvad deres yndlingsretter er, når de er på ferie.
På listen er det ellers så populære fastfood røget ud til fordel for egnsretter fra det sydlandske køkken, så hvis du også er vild med tapas og tzaziki, er du ganske gennemsnitlig.
Top 10 over danskernes yndlingsretter
- Spanske tapas (37,7 pct.)
- Græst tzatziki (36,9 pct.)
- Grillet fisk (34,5 pct.)
- Kødretter (28,4 pct.)
- Salater (17,8 pct.)
- Skaldyr (17,7 pct.)
- Pastaretter (15,6 pct.)
- Souvlaki (12,6 pct.)
- Tyrkisk kebab (10,4 pct.)
- Pizza (10,3 pct.)
Top 10 over det vigtigste på morgenmadsbuffeten
- Frisk frugt (46,6 pct.)
- Æg og bacon (33,5 pct.)
- Kaffe (29,6 pct.)
- Friskpresset juice (27,7 pct.)
- Omelet (25,5 pct.)
- Boller/rundstykker (21,5 pct.)
- Oste (19,4 pct.)
- Yoghurt og müsli (15,4 pct.)
- Grøntsager (15 pct.)
- Pølser og skinke (8,6 pct.)
Kilde: Ekstra Bladet