Vild med dans: Sådan har showet ændret os

Finalen i årets Vild med dans er forbi, og de fire finalister kan gøre status for, hvad de har lært undervejs.
Efter fire hårde måneder har de fire finalister lært en hel del af hinanden.
Efter fire hårde måneder har de fire finalister lært en hel del af hinanden. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Når man har tilbragt næsten hver vågen time sammen med sin dansepartner i fire måneder, skaber det nogle unikke venskaber og en personlig udvikling, man kan bruge fremadrettet - også efter Vild med dans er slut.

Det kan de to finalepar, der fredag aften dystede om vindertitlen i konkurrencen, skrive under på.

- Mille har set sider af mig, og jeg har set sider af Mille, som ikke ret mange andre mennesker har oplevet. Det føles jo som om, vi har været gift i ti år. Det venskab, vi har fået undervejs, er jo fuldstændig unikt, fortæller den professionelle danser Mads Vad om sit partnerskab med skuespillerinden.

Var genert

Mille Dinesen og Mads Vad måtte fredag aften se sig slået af bokseren Sarah Mahfoud og partneren Morten Kjeldgaard, der vandt trofæet. Det ændrer dog ikke på, at der er meget, skuespillerinden har lært, mener Mads Vad.

Han kan tydeligt se, hvor Mille Dinesen har ændret sig mest gennem de sidste fire måneders dansetræning. Den generthed, som skuespillerinden havde til at starte med, er helt forsvundet, mener han.

- Hun havde jo meget svært ved at kigge mig i øjnene, når jeg gjorde alle mulige lækre ting, men nu smider hun bare alle hæmninger og er på, uddyber han.

Skuespillerinden selv fortæller, at hun tager en masse med sig fra dansetræningen.

- Jeg har jo lært at danse mere end 10 danse, og så har jeg lært at være i min krop på en helt anden måde end før, fortsætter hun.

Lærer sig selv bedre at kende

Bokseren Sarah Mahfoud, der nu kan kalde sig Vild med dans-vinder, kan også nikke genkendende til at have lært sin krop at kende på en helt ny måde end før showet, og derudover er hun også blevet bedre til at håndtere pressede situationer.

- Man lærer generelt sig selv lidt bedre at kende, og det med at stå på gulvet foran så mange mennesker og at skulle have præsteret fredag efter fredag, det gør i hvert fald ikke én til et svagere mennesker, siger bokseren.

Hendes læremester og dansepartner Morten Kjeldgaard er helt enig med hende og peger også på, at den måde Sarah Mahfoud håndterer nye opgaver på, er noget han vil tage med sig videre fremadrettet.

- Jeg synes tit, at jeg i mit fag oplever, at folk siger, at der er noget, de ikke kan. Sarah har den indstilling, at man sådan set kan alt, man skal bare få kroppen til at gøre det, siger han.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.