'Vild med dans'-finalists barske år: "Det var helt vildt forfærdeligt"

Morten Kjeldgaard får sin femte sæson i 'Vild med dans'. Han mistede sin far, få måneder efter han blev nummer to sammen med Stephania Potalivo i den forgangne sæson.
Morten Kjeldgaard har haft et hårdt år. Kræften tog hans far og han og kæresten er gået fra hinanden. Her er han sammen med Stephania Potalivo.
Morten Kjeldgaard har haft et hårdt år. Kræften tog hans far og han og kæresten er gået fra hinanden. Her er han sammen med Stephania Potalivo. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix/arkiv

Morten Kjeldgaard, som dansede skuespillerinden Stephania Potalivo frem til en flot andenplads i 12. sæson af 'Vild med dans', har haft et meget svært år.

Kun tre måneder efter 'Vild med dans'-finalen i Arena Horsens mistede Morten Kjeldgaard sin far, Bo Kjeldgaard. Han blev 64 år.

Faderen døde af lymfekræft i februar. Og det har været et smertefuldt tab, fortæller danseren til tv2.dk.

Faderen var meget stolt af sin søn og hans deltagelse i 'Vild med dans', fortæller Morten Kjelgaard:

- Sidste års finale symboliserer noget helt særligt for mig, fordi den minder mig sindssygt meget om min far. Når jeg tænker tilbage på den aften, så tænker jeg på, at han var der, og hvor meget det betød for ham at være der. Set i bakspejlet er jeg rigtig glad for, at jeg kunne give ham den oplevelse. Det gjorde på en eller anden måde det at miste ham en lille smule lettere, siger Morten Kjeldgaard til TV 2.

Tak for alt Far ❤️😥. Du var verdens bedste! #hvilifred #sidstefarvel #fuckcancer

A photo posted by Morten Kjeldgaard (@mortenkjeldgaard) on

Det var faderen, der gennem Morten Kjeldgaards opvækst støttede sønnen, når han blev mobbet med interessen for dans og hans feminine fremtoning, skriver TV 2.

Støtten gav Morten Kjeldgaard troen på sig selv i en tid, hvor tvivlen nagede.

Syg under "Vild med dans"

Kræften ramte som en bombe midt under "Vild med dans" sidste år. På et tidspunkt blev faderen erklæret rask - men kræften vendte tilbage, og i februar valgte familien at slukke for respiratoren.

- Det var helt vildt forfærdeligt at miste ham. Man føler, man mister en del af sig selv. Og det er jo så det, man skal lære at leve med efterfølgende; man skal bygge den del op, man føler, man har mistet, og så klare sig selv. Det der med at ringe hjem og snakke med ens forældre er et slags frirum, og det frirum mister man pludselig halvdelen af, siger Morten Kjeldgaard til TV 2.

Brød med kæresten

Få måneder efter tabet af faderen valgte Morten Kjeldgaard og kæresten, Vegard Kristiansen, at gå fra hinanden. Det har også efterladt et tomrum hos Morten Kjeldgaard, men han er god til at være alene, siger han til tv-stationen.


Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard ved finalen i " Vild med dans" i Horsens sidste år. Foto: Simon Læssøe/Scanpix/arkiv

Dans i kalenderen

Morten Kjeldgaard får til efteråret sin femte sæson med "Vild med dans". I år har han også danset i musicalen "Hairspray" i Tivoli og øjeblikket er han på scenen i Operaen i København, hvor han er med i genopsætningen ag "Dirty Dancing".

I foråret 2017 står der "Saturday Night Fever" i kalenderen, for den 31-årige danser.

Vild med dans-debut i 2009

Da Morten Kjeldgaard dansede og sig selv frem til en andenplads i efteråret var det fjerde gang han deltog i "Vild med dans".


Morten Kjeldgaard debutterede i "Vild med dans" i 2009, hvor han dansede sammen med Line Baun Danielsen. De opnåede en ottendeplads. Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix/arkiv

Første gang var i 2009, hvor han havde tv-værten Line Baun Danielsen som partner. Han har deusden danset med sangerinde og musical-skuespilleren Maria Lucia Rosenberg og skuespillerinden Ditte Ylva Olsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.