Vild med dans-dommer: Vi købte danseskolen af en nazist

Dansedommeren Britt Bendixen solgte sin danseskole i 2015, og har dermed sagt farvel til et masse minder fra dengang hun selv drev den, og da hendes forældre gjorde.
Britt Bendixen er imponeret over, hvor meget den ny ejer af barndomshjemmet har fået sat skik på stedet.
Britt Bendixen er imponeret over, hvor meget den ny ejer af barndomshjemmet har fået sat skik på stedet. Scanpix

Det er efterhånden lidt tid siden, at den berømte danskeskole "Pejsegården" i Brønshøj blev solgt, og dommer i Vild med dans Britt Bendixen flyttede med sin samlever Marianne Nybo i sommerhus.

Det skete i slutningen af 2015, og det har taget tid at renovere stedet, men der er i dag en verden til forskel fra før salget til nu. Danseskolen bliver pænere og pænere, og det synes Britt Bendixen er dejligt. Det er hendes barndomshjem, hun har solgt, men hun er glad for at slippe for vedligeholdelse og drift, fortæller hun til magasinet Vores Villa.

Selvom dansedommeren har solgt stedet, kommer hun der stadig for at undervise tre gange om ugen, og det glæder Britt Bendixen at se, hvor meget den nye ejer Lars Marker har bebeholdt af den gamle historie på stedet. Det betyder noget for Britt Bendixen, for hun har trods alt boet der næsten hele sit liv. Hendes forældre købte stedet i 1945, der var hun blot en lille pige på 2,5 år.

- Det var en nazist, der havde boet her. Han var blevet skudt og landede på Bispebjerg Hospital, hvor min mor har fortalt, at de var ovre at skrive slutsedlen. Da vi flyttede ind, kan jeg huske, at min mor viste mig skudhuller i væggen, siger Britt Bendixen.

Holder alderdommen væk

Der er  meget af Britt Bendixens historie og sjæl på stedet, men med tiden var det blevet en for stor opgave for hende at holde det store hus og lokalerne til. Derfor solgte hun bolig og danseskole, men det har taget mange år for hende at nå dertil, for hun var nervøs for, at det ville blive for vemodigt at flytte, fortæller hun til magasinet:

- Så jeg tænkte på at sælge i 10-15 år. Men jeg har jo været så glad for at være her, så glad for at undervise, og jeg tror også på, at hvis jeg holdt op med at undervise, ville jeg nok blive doven med min krop - og så tror jeg, jeg ville blive hurtigere ældre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.