Vild lønbonus til Legos ansatte: Den største nogensinde

650.000 danskere står til at få en lønbonus i år. Hos Lego må de ansattes smil være lidt bredere, da de står til den største bonus i Legos historie.
Legos direktør Jørgen Vig Knudstorp jubler over endnu et godt regnskab. Nu får de ansatte del i festen.
Legos direktør Jørgen Vig Knudstorp jubler over endnu et godt regnskab. Nu får de ansatte del i festen. Fabian Bimmer

Årsregnskaberne i Lego har de seneste år fået topcheferne til at spjætte af glæde og synge 'Everything is awesome', men nu kan firmaets ansatte også tage del i glædesrusen. De står nemlig til den største lønbonus nogensinde. Det oplyser Lego til TV 2.

Lego leverede i 2015 det bedste regnskab i koncernens historie. Derfor får de 17.000 ansatte med deres martsløn en bonus på minimum fem procent af deres årsløn - men mange af medarbejderne kan se frem til en bonus på helt op til 35 procent, fortæller pressechef i Lego Roar Rude Trangbæk til TV 2. 

Hvor stor, medarbejdernes bonus er, afhænger af, hvor i Lego de arbejder, da hver afdeling har deres egne mål, som bonussen bliver sat efter.

650.000 danskere får bonus i år

Medarbejderne i Lego er ikke alene om at få en bonus. Ifølge TV 2 viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte, at tæt ved 650.000 danskere får en lønbonus i år. 

Det bliver mere og mere normalt, at danskerne får udbetalt en bonus og særligt i brancherne industri, produktion, energi, affald og medier får medarbejderne lidt ekstra med hjem i lønposen. 

Ofte bliver en lønbonus brugt til at skabe en ekstra motivation hos medarbejderne. Det gælder også i Lego, hvor det er del af en såkaldt incitamentordning.

Legos ansatte er dog enten ekstra motiverede eller ekstra heldige, for den ekstraordinære store bonus er ikke den første i år. I begyndelsen af året blev de ansatte belønnet for deres gode arbejde med en en ekstra månedsløn i gave fra familien Kirk Kristiansen, der ejer Lego. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.