Vil spare 7 mio. på at jagte kontanthjælpsmodtagere

En ekstra kontrolmedarbejder, der skal holde øje med socialt bedrageri, er opskriften på at spare 7 millioner kroner, mener Borgerservice i Rudersdal.
Rudersdal Kommune vil øge deres kontrolindsats på sociale ydelser.
Rudersdal Kommune vil øge deres kontrolindsats på sociale ydelser. Foto: Colourbox

Der er mange millioner at spare, hvis man øger kontrollen med borgernes sociale ydelser, mener man i Rudersdal Kommune. Det skriver Lokalavisen.dk.

Der er så mange uberettigede udbetalinger i kommunen, at at det kan betale sig at ansætte en kontrolmedarbejder til mere end en halv million kroner, mener kommunen.

Borgerservicechef i kommunen Charlotte Lemche-Romvig har fået ansættelsen af en ekstra kontrolmedarbejder med i den kommende budgetaftale.

"Vi mener, vi ville kunne fange nogle besparelser for kommunen med en øget indsats. Hvis ikke man er berettiget til ydelser, skal man ikke have det," siger hun.

Kontrolgruppen i Borgerservice i Rudersdal forventer, at den øgede kontrol vil give besparelser for 7 millioner kroner. Rudersdal Kommune vil selv spare halvdelen af beløbet, mens resten af besparelsen ligger hos staten.

Det er særligt ændringerne i kontanthjælpsreformen fra 1. januar 2014, som Charlotte Lemche-Romvig baserer sine formodninger på.

"I forhold til de sager, vi har fået ind i løbet af 2014, er det vores vurdering, at kontanthjælpsreformen med en række stramninger om fx forsørgelsespligt vil kunne give noget ekstra. Vi får sager sendt fra Udbetaling Danmark, når der er et forhold, men så viser der sig måske også at være endnu et forhold. De sager vi får ind, får vi kigget på, men man kan man godt fange flere sager ved fx at sætte fokus på samlevende," forklarer borgerservicechefen.

"Med et ekstra årsværk kan vi bruge flere timer og tage flere sager op," forklarer Charlotte Lemche-Romvig.

Desuden forventer Borgerservice også, at den øgede indsats vil have en præventiv virkning.

Kilde: Lokalavisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.