Vil du trække i badetøjet foran kollegerne? Så mange mænd og kvinder vil gerne

Kvinder er mere blufærdige, når det gælder at vise sig i badetøj foran kollegaer eller medstuderende, afslører ny måling.
Det er ikke alle, der har lyst til at bade sammen med kollegaer eller studiekammerater. 
Det er ikke alle, der har lyst til at bade sammen med kollegaer eller studiekammerater.  Foto: Scanpix/Arkiv

Vil du vise dig i badetøj foran kollegaerne?

Det vil kun halvdelen af de adspurgte i en meningsmåling, som analysebureauet Wilke har lavdet for Avisen.dk.  

1.021 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år er blevet spurgt, om de vil hoppe i badetøjet og bade sammen med kollegerne eller studiekammeraterne. 

Ja tak, siger godt halvdelen af de adspurgte. Men kigger man på kønsfordelingen, er det 63 procent af mændene mod 42 procent af kvinderne, som er villige springe i vandet med kollegerne i de varme sommermåneder, der forhåbentlig er lige på trapperne. 

37 procent af kvinderne siger nej tak til at bade med kollegaerne eller studiekammeraterne, mens det samme gælder for kun 22 procent af mændene. 

Og det er er en forklaring på, mener eksperter. Selvom vi i Danmark fremhæver vores frisind og ligestilling, har især kvinderne et problem med at vise deres halvnøgne krop frem. 

Det skyldes blandt andet urealistiske krav til vores udseende, og at kvinder løber en større risiko ved at smide kludene, forklarer national projektleder Jeppe Hald fra Sex og Samfund.  

- Vi bliver vurderet på vores kroppe. Og har vi ikke den slanke, markerede krop, der udviser autoritet og sundhed, så gemmer vi os væk i tøjet, siger Jeppe Hald. 

Ifølge ham er der de seneste år kommet en generel øget blufærdighed i befolkningen.

Det skyldes blandt andet, at vi læner os op af et "urealistisk præstationsbillede," hvor kroppen helst skal være slank, veltrimmet og uden hår. 

Kvindens krop brugt imod dem

Og når det kommer til kvindernes blufærdighed er det ikke kun et spørgsmål om for mange deller eller kønsbehåring 

- Kvindernes krop bliver brugt imod dem. De risikerer mere ved at vise sig frem. Et billede af hendes nøgne krop kan bruges til afpresning på internettet, siger Jeppe Hald og hentyder til de mange sager om hævnporno. 

Køns- og arbejdsmarkedsforsker Kenneth Reinicke fra RUC mener også, at kvinder i højere grad end mænd bliver vurderet på deres krop. 

- Mænd bliver ikke i samme grad stigmatiseret ved at have en lidt for stor mave. For dem kan det jo ligefrem udstråle magt og potens med en stor kuffert, siger Kenneth Reinicke. 

Han mener, det for mange kan blive for grænseoverskridende med firma-badning. 

- Man går fra at se sin kollega i en kedeligt jakkesæt til at se på hendes vuggende bryster i en bikini. Det kan for mange blive for privat, siger Kenneth Reinicke. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.