Vil du have succes? Så skal du aldrig sige sådan her:

Mentaltræner Michael Kold giver dig her fem sætninger, som succesrige mennesker aldrig kunne finde på at sige. Kunne du?
Ord har en stor indflydelse på vores tankegang. Hvilket er endnu en grund til at, at man skal tænke sig om, før man taler ...
Ord har en stor indflydelse på vores tankegang. Hvilket er endnu en grund til at, at man skal tænke sig om, før man taler ... Foto: SCANPIX arkiv

Mens mange mennesker drømmer om at få succes, er det kun ganske få, der opnår dét, de drømmer om. Ofte er vi dog ikke bevidste om, hvad det er, vi selv gør, som afholder os fra at få succes. Lytter du efter det, du selv og andre mennesker siger, er det dog åbenlyst, hvorfor vi ikke får det, vi ønsker os, lyder det fra mentaltræner Mikael Kold.

Det siger din placering i søskendeflokken om dig: Få svaret på Q.dk

Han opremser her de fem ting, succesfulde mennesker IKKE siger:

1. Det kan ikke lade sig gøre

Succesfulde mennesker nægter at give op. De sætter en ære i at gør de ting, som mange mennesker ikke tør, ikke gør eller som de tror, er umulige. Derfor siger de ikke, at noget ikke kan lade sig gøre. De ved, at hvis de bliver ved med at søge efter nye løsninger og muligheder, så finder de dem på et tidspunkt.

2. Sådan har vi altid gjort det

Der er mange mennesker, der har svært at acceptere forandringer og som hader, når deres arbejde eller daglige rutiner ændre sig. Succesfulde mennesker elsker det. Derfor søger de hele tiden efter nye effektive måder at arbejde på. De ser, hvad de kan gøre for at få mere ud af døgnets 24 timer, imens de leder efter nye måder at løse de problemer eller udfordringer på, som de møder på deres vej.

Er du særligt sensitiv? Tag testen og få afklaring på Q.dk

3. Det er ikke min skyld

Imens mange har travlt med at give andre skylden for det, de ikke har, ikke er eller ikke har opnået, gør succesfulde mennesker det stik modsatte. De ved, at hvis de ikke opnår det, de ønsker sig, er det deres eget ansvar. Derfor gør de det, der skal til for at lykkes, og de bliver ved, indtil de har den succes, de ønsker sig.

4. Jeg har ikke brug for hjælp

Alle har brug for hjælp, for der er ingen af os, der har så mange evner, at vi kan klare alt på egen hånd (selv om mange prøver). Succesfulde mennesker gør derfor kun det, de har evner indenfor, imens de får hjælp af andre til det, de ikke selv kan finde ud af, eller som ikke har deres interesse. Dette er årsagen til, at mange mennesker med succes, omgiver sig med folk, der ofte er meget dygtigere end dem selv.

5. Jeg kan ikke nå mine mål

Det øjeblik en person siger disse ord, giver de en direkte kommando til deres underbevidsthed, der øjeblikkeligt stopper med at lede efter, hvordan det bliver muligt (at nå sit mål). Ord har en større indflydelse på vores tankegang, end det de fleste mennesker er klar over. Succesfulde mennesker ved det, og derfor fokuserer de mere på, hvordan de kan nå deres mål, i stedet for at fokusere på om det er muligt eller ej.

Mentaltræner og konsulent Michael Kold, Q.dk, Aller Media

Se også:


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.