Vil du bo i ’Penis Vagina’?

Dansk ejendomsmægler har svært ved at sælge et hus i den svenske by Snorrslida, der oversat til dansk betyder 'penis vagina'.
I sverige har de også sære bynavne.
I sverige har de også sære bynavne. Foto:Sven Halling/Scanpix/Arkiv

Ligesom herhjemme i Danmark har vores svenske naboer også nogle lidt sære stednavne. Som for eksempel landsbyen Snorrslida.

Snorre er slang for penis og slida betyder vagina på svensk. Løst oversat betyder på navnet landsbyen altså ’penis vagina’. Og det er her, Dansk Ejendoms Consult har et hus til salg, der nu har stået tomt i 1.000 dage.

Svenskere griner af det

Men ifølge ejendomsmægler i Dansk Ejendoms Consult, Henrik Håkanson, der lever af at sælge huse i Sverige til danskere, er det vulgære stednavn ikke skyld i, at huset efter næsten tre år på markedet ikke er blevet solgt endnu, skriver det engelske nyhedsmedie Daily Mail.

- Danskere forbinder ikke med navnet med noget sjofelt, så det er kun svenskere, der kender den alternative betydning og kan grine af det, siger Henrik Håkansson, der håber på snart at få solgt huset i Snorrslida.

Pissholmen og Bøsserup

Og ’Penis Vagina’ er ikke det særeste stednavn i Sverige. Du kan også slå dig ned i Rövhålet, Bögs Gård eller Pissholmen. Eller hvad med en tur til Fjuckby?

Her i Danmark kan vi også bryste os af stednavne som Lem, Tarm, Helved, Bøsserup og Hørmested, Pikhede og Lille Høm.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.