Vil dit parforhold holde?

Mange ting kan spille ind i et forhold, men især disse fire faktorer afgør, om parforholdet er holdbart, viser en undersøgelse.
Der er mange ting, der har betydning for, om dit parforhold holder.
Der er mange ting, der har betydning for, om dit parforhold holder. Foto: Colourbox

Hvad afgør, om nogle bliver sammen, mens andre ikke er langtidsholdbare? Det prøver en norsk undersøgelse at besvare ved at finde nogle pejlemærker. I en meget stor undersøgelse, som omfattede 18.000 par, indikerede især fire faktorer holdbarhed i parforholdet, skriver psykoterapeut Terje Nordberg i denne uges FEMINA.

3 små ting kan give dig et pejlemærke for, om du er sammen med den rigtige. Tag testen på femina.dk

1. Graden af tilfredshed. Men først og fremmest kvindens. Hun stiller større krav til kvaliteten i forholdet, og i og med mange kvinder er økonomisk uafhængige af en mand, kan hun tillade sig at være mere kritisk.

2. Hvis begge parter sørger for deres eget personlige overskud og ser tillidsfuldt på fremtiden, sikrer det også trivslen for forholdet.

3. Pludseligt opståede problemer som sygdom og dødsfald tærer på ethvert forhold, men lang tids stress og kronisk pres er langt mere belastende.

4. En lang videregående uddannelse er åbenbart en god forsikring ifølge undersøgelsen. Det kan det være svært at gøre noget ved i en fart, men i bund og grund handler det om at kunne søge hjælp – og om at blive lidt bedre til at søge hjælp, når det brænder på.

Kan en uskyldig flirt skade dit parforhold? Ja, den kan, læs hvorfor på femina.dk

Af redaktionen, FEMINA/NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.