Vidste du det: Sygdom i ferien kan give ny ferie

Flere og flere danskere har omsider fået øjnene op for den regel, der trådte i kraft for tre år siden.
En hospitalsindlæggelse midt i ferien er træls. Det er dog muligt at få ny ferie, når den gamle er gået i vasken.
En hospitalsindlæggelse midt i ferien er træls. Det er dog muligt at få ny ferie, når den gamle er gået i vasken. Foto: SCANPIX arkiv

Vi gider ikke bruge ferien på at ligge syge under dynen derhjemme.

For tre år siden blev ferieloven ændret, så man kan få erstatningsferie, hvis man er uheldig og bliver syg i sin ferie.

Efter lidt startvanskeligheder er folk nu tilsyneladende begyndt at benytte muligheden. Den melding kommer fra flere fagforeninger i Sydjylland.

Det fortæller DR Syd i dag.

Hos HK Handel har man gjort en del for at informere medlemmerne om ordningen. Og der har været en del henvendelser omkring det her, fortæller faglig konsulent Finn Olsen.

- Det er klart mit indtryk, at hvis folk bliver syge i ferien, så søger de om ny ferie. Når der kommer sådan en lovændring, så skriver vi jo ud til vores medlemmer, at hvis man har ferie i tre uger, og man bliver syg i den første uge, så er det bare med at få meldt sygdom til arbejdsgiveren, siger Finn Olsen.

Forkølelse tæller ikke

De første fem sygedage skal man selv betale, men er man syg mere end fem feriedage på et år, har man ret til ny ferie.

Der skal dog mere til end en almindelig forkølelse, for at folk søger om erstatningsferie, siger næstformand i 3F Als Hanne Petersen.

- Det sker, når det virkelig er alvorligt. Folk enten er indlagt på sygehuset eller er kommet så alvorligt til skade med enten et brækket ben eller en arm, så de ikke har mulighed for at komme på den ferie, som de havde glædet sig til, forklarer Hanne Petersen til DR Syd.

Fagforeningerne har ikke tal for, hvor mange medlemmer der får erstatningsferie. Det er stadig ikke mange, men flere steder har man indtryk af, at tallet er stigende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.