Vidste du at din partner påvirker din karriere

Du er ikke alene om at have indflydelse på dit arbejdsliv for udover din arbejdsplads, så spiller din samlever også en væsentlig rolle.
Din partner har stor indflydelse på din karriere.
Din partner har stor indflydelse på din karriere. Foto: Colourbox

Din mand er en af de typer, der spørger til dit arbejdsliv, deltager i diskussioner om det og støtter dig i det arbejde du har. Han vil kende til dit arbejde, og du kan gå til ham med tvivlsspørgsmål og det bør du sætte pris på. Personer med støttende samlevere klarer sig nemlig bedre på jobmarkedet, end dem der ikke har en støttende mand, skriver news.health.com.

Kvinden er det stærke køn, siger filminstruktøren – læs resten af interviewet på femina.dk

En undersøgelse lavet på Washington Universitet konkluderer, at dem med en støttende partner, har større chance for succes i deres arbejdsliv.

Forskerne fandt frem til, at både mænd og kvinder er gladere for deres job, får højere løn og i større grad bliver forfremmet, hvis deres partner støtter dem derhjemme.

Hjælper hinanden med familien
Med støtte menes blandt andet deltagelse, men også en støtte på den hjemmelige front, når det kommer til fordelingen af arbejdsopgaver. Hvis begge partner giver et nap med rengøringen, indkøb eller når der skal lukkes håndværkere ind, så vil det smitte af på arbejdslivet, forklarer doktor Gail Saltz, hvis fagområde blandt andet centrerer sig om psykologi:

-Hjælp din partner med at forstå din situation – hvis de kan forstå hvilke sko, du står i, så er der større sandsynlighed for, at de også vil være mere hjælpsomme. Lad din partner vide, hvordan det får dig til at føle, når han eller hun hjælper mere til derhjemme eller med børnene, og fortæl hvad det får dig til at føle, når hjælpen ikke er der.

Så mange vil gå i seng med chefen for at blive forfremmet. Læs mere på q.dk

Men pas samtidig på med ikke at straffe din partner, fordi han ikke støtter dig nok – det bliver en ond cirkel. Vis i stedet vejen ved selv at gøre ting for ham, der gør hans vej lettere.

Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.