Vidne: Tiltalt forsøgte at matchfixe til fest

En tidligere klassekammerat har minder, der belaster hovedtiltalt i sag om matchfixing.
Forsvarer for en af de tiltalte, advokat Henrik Juel Halberg, på vej til retsmøde i Københavns Byret, mandag formiddag.
Forsvarer for en af de tiltalte, advokat Henrik Juel Halberg, på vej til retsmøde i Københavns Byret, mandag formiddag. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Den hovedtiltalte i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing belastes af en tidligere klassekammerat fra gymnasiet, der er indkaldt som vidne i sagen.

- Der var engang, hvor han var meget fuld, hvor han spurgte om noget i stil med matchfixing i forbindelse med, at min lillebror spillede fodbold på højt niveau, siger vidnet mandag eftermiddag i Københavns Byret.

Den unge mand forklarer, at han både kender sagens to tiltalte og flere af de sigtede i sagen, der blandt andet handler om, at resultatet af to kampe i 1. division skulle være fixet tilbage i 2010.

Da vidnet tidligere blev afhørt af politiet, var hans hukommelse noget mere klar. Dengang fortalte han, at han vidste, at to kampe skulle fixes.

- MT (den hovedtiltalte, red.) fortalte vidt og bredt om sine evner og spurgte ofte, om nogen ville tabe en kamp med vilje, sagde han dengang ifølge politirapporten, der bliver præsenteret i retten.

Det vil han dog ikke helt kendes ved i dag. Han mener, at politiet har fordrejet budskabet, lyder det fra vidnet.

Sagens hovedtiltalte, 28-årige MT, er tiltalt for i samarbejde med flere fodboldspillere at have fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010, ligesom han skal have informeret en filippinsk organisation om en af kampene.

Det fik angiveligt filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

Den anden tiltalte, en 26-årig mand, er tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på en 1. divisionskampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010, som han ifølge politiet vidste, Hvidovre ville tabe.

Begge mænd har tidligere erkendt deres skyld, men nu nægter de sig skyldige.

Ud over de to tiltalte er fem personer sigtet. Af dem var fire fodboldspillere i Hvidovre IF i 2010.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.