Videoklip: Oversvømmelse i Københavnsk bydel

Et hul på en vandledning har mandag forårsaget oversvømmelser på Islands Brygge, men vandet er nu væk.

Se flere videoer på Localeyes.dk
Henter afspiller ...
Der er fare for, at vand vil trænge ind i parkerede biler på Islands Brygge, efter at en vandledning er sprunget i området, hed det tidligere på dagen. Nu er vandet fjernet. Foto: Colourbox/free

Islands Brygge ved Københavns Havn er ikke længere oversvømmet, og vandet er tilbage i hanerne over hele Amager.

Det oplyser forsyningsselskabet Hofor til Ritzau.

- Nu er alle problemerne løst. Vandet på Islands Brygge er fjernet, siger Astrid Skotte, pressechef ved Hofor.

- Der er stadig hul på vandledningen, men vandet til borgerne på Islands Brygge og resten af Amager føres nu gennem andre ledninger, siger hun.

Skaden på vandrøret skete omkring klokken 10 mandag formiddag. Herefter steg vandet på Islands Brygge, og vandet stod i 20 til 30 centimeters højde i gaden.

Islands Brygge blev afspærret mellem Axel Heides Gade og Thorvald Borgs Gade, og borgere blev opfordret til at fjerne parkerede biler.

Afspærringen er blevet udvidet, da vandet har undermineret asfalten, og der er derfor fare for, at asfalten synker, skriver Københavns Politi på Twitter.

Ifølge pressechefen fra Hofor opstod skaden på vandledningen, da der mandag ved en fejl blev boret i ledningen under et byggeprojekt i området.

Beredskabsstyrelsen, brandvæsnet og forsyningsselskabet Hofor har været til stede på Islands Brygge for at pumpe vandet væk fra gaden og for at stoppe skaden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.