Video: Ebola-frygt i Mekka

Millioner af muslimer er i denne uge i Saudi-Arabien, som dog ikke vil have besøgende fra de lande, hvor den dødelige sygdom er i udbrud.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Omkring to millioner pilgrimme ventes at strømme til Saudi-Arabien i denne uge, der er årets helligste for mange muslimer.

Pilgrimsrejsen til Mekka står som en af de fem grundlæggende søjler i Islam, og alle rettroende muslimer skal gerne tage turen mindst en gang i livet.

I år er det dog ikke alle nationaliteter, der får lov til at gennemføre den ønskede pilgrimsrejse til profeten Muhammeds fødeby. De saudi-arabiske myndigheder har officielt afvist indrejse til alle borgere fra Liberia, Guinea og Sierra Leone af frygt for Ebola-smitten, der hærger i netop disse lande.

Myndighederne frygter, at sygdommen vil kunne brede sig eksplosivt blandt de mange mennesker, der opholder sig så tæt sammen i mekka, og et udbrud ville kunne få katastrofale konsekvenser.

Flere pilgrimme kunne også ses bære ansigtsmasker af frygt for sygdommen, selv om der endnu ikke er registreret et eneste tilfælde af Ebola i Saudi-Arabien. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.