Viborg-træner: Larvik pumpede os for kræfter

Det norske mesterhold Larvik var for stor en mundfuld for Viborg HK i CL. De havde flere spillere at bruge af.
Viborgs træner Lars Friis-Hansen går en spændende uge i møde. Næste søndag venter den afsluttende og spændende kamp mod Baia Mare i Champions League.
Viborgs træner Lars Friis-Hansen går en spændende uge i møde. Næste søndag venter den afsluttende og spændende kamp mod Baia Mare i Champions League. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO

Der var blandt andet den brede udskiftningsbænk til forskel hos Larvik og Viborg HK, da de norske håndboldkvinder søndag var forbi Viborg Stadionhal i Champions League.

Det mener i hvert fald Viborgs nye træner Lars Friis-Hansen, som så nordmændene banke hans eget hold med 23-29 efter Viborg-føring på 14-12 ved pausen.

Viborg-holdet er hårdt plaget af skader, og det kom til udtryk, mener træneren, som dog ikke beklager sig synderligt over sit holds skæbne.

- Larvik brugte 10-12 forskellige markspillere, og det pumpede os i første halvleg. Vi spillede en super første halvleg, hvor vi virkelig udfordrede modstanderne, men de kørte os jo over i anden halvleg, siger Lars Friis-Hansen.

Træneren erkender, at Viborg-spillerne måske ikke havde fået begge ben med ud af fra omklædningsrummet til anden halvleg, men han er først og fremmest glad for spillernes præstation i kampens første 30 minutter.

- Det var en superfed første halvleg, og den tager vi med videre, når vi skal møde Baia Mare om en uge, siger Lars Friis-Hansen.

Med en sejr over Larvik havde Viborg sikret sig billetten til kvartfinalerne i Champions League. Nu må de grønblusede kvinder vente til næste søndag med at forsøge at spille sig videre. Det skal de i Rumænien mod Baia Mare.

Viborg, Baia Mare og Metz fra Frankrig spiller om to kvartfinalepladser. Viborg står lige nu med de bedste muligheder. Det danske hold har syv point mod de to andre holds seks point.

Metz vandt søndag 23-21 ude over gruppens svageste hold, Sävehof fra Sverige, mens Baia Mare tabte 23-29 til de regerende Champions League-vindere Györ fra Ungarn.

Når Baia Mare og Viborg mødes i Rumænien næste søndag, møder Metz samtidig Györ hjemme i Frankrig.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.