Vi vil selv bestemme tv-programmet

Tv-guiden er i overført betydning smidt i skraldespanden. Danskerne vil selv bestemme, hvad de vil se på tv.
Vi vil selv bestemme, hvornår vi vil se programmer som nyhederne.
Vi vil selv bestemme, hvornår vi vil se programmer som nyhederne. Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

Danskerne har for længst grebet muligheden for at se tv, når de vil, og hvor de vil. Mange hænger ikke længere fast i programsatte tidspunkter - de streamer, har abonnement hos Netflix, eller køber tv-programmer efter, hvad det er, de vil se i fjernsynet.

Tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at 57 procent af 2573 adspurgte husstande i en Megafonmåling har et alternativ til det traditionelle tv-abonnement, og 37 procent af de adspurgte med et almindeligt tv-abonnement ser mindre traditionelt tv, efter at de begyndte at streame.

Alligevel er det kun få, der er gået så langt som til enten at opsige eller beskære deres tv-pakke. Lidt over en tredjedel har overvejet det, mens 13 procent reelt har skiftet til en billigere tv-pakke, og fire procent har helt opsagt den.

- Forbrugerne skyder sig selv i foden ved at holde fast i et produkt, de ikke har brug for, og ved dermed at mindske incitamentet hos selskaberne til at kæmpe benhårdt om deres gunst, siger direktør Agnete Gersing, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, om undersøgelsen.

Generelt betaler flere end 90 procent af danskerne for mere tv, end de bruger, viser tidligere undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Streaming giver seerne et alternativ til de traditionelle tv-abonnementer, hvor de ofte tvinges til at købe en hel pakke. Men forbrugerne skal selvfølgelig ikke vælge streamingtjeneste i blinde, så de ender med at betale for endnu et produkt, de ikke har brug for, siger Agnete Gersing.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil nu give forbrugerne råd om, hvordan de får styr på deres tv- og streamingforbrug på forbrug.dk. Herudover får de et indblik i de forskellige former for streaming og i deres rettigheder, når de streamer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.