Vi ufaglærte kæmper mod løn på under 50 kroner i timen

"Vi er dem, der hver dag står op og udfører arbejdet på gulvet." Den ufaglærte, pædagogen, sosu'en og cykelmekanikeren er gået sammen for at fortælle politikerne, hvordan deres virkelighed er.

Otte danske lønmodtagere -bestående af blandt andet en sygeplejerske, en cykelsmed og en rengøringsassistent- er gået sammen om en kronik i Politiken mandag, hvor de beskriver virkeligheden for dem, som udfører arbejdet på gulvet.

De præsenterer sig som en gruppe af forskellige mennesker med forskellig baggrund, der går ind for ligeværd og social retfærdighed.

I kronikken tager de afstand fra politikernes dyneløfteri og manglende ansvar over for samfundets svageste.

"Magthaverne har for længst sørget for, at konsekvenserne af deres handlinger kun rammer os på fabriksgulvet," skriver de blandt andet i kronikken.

Krisen er ikke forbi for ufaglærte Morten

Her møder vi også den ufaglærte Morten, hvis fremtid ikke er lys:

"Der kæmpes om jobbene med groft udnyttede østeuropæere, der vil tage arbejdet til under 50 kroner i timen. Morten mærker det hver eneste dag: For de ufaglærte er krisen ikke forbi."

Kronikken præsenterer otte forskellige virkeligheder på otte forskellige virksomheder. Formålet er at bidrage til debatten og blive hørt af dem, der tager de store beslutninger.

De otte vil vise, hvor stor afstanden er fra bunden af samfundet og op til eliten.

"Hvis du er trappevasker eller arbejdsløs, behøver du kun tage et uoverlagt kviklån eller købe en Iphone på afbetaling, før privatøkonomien og resten af dit liv ramler. Men hvis du er bankdirektør, kan du sove trygt om natten."

Læs kronikken her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.