Vi tjekker digitale tilbud som aldrig før

På under et år er antallet af danskere, der tjekker digitale tilbudsaviser steget med 92 procent.
Danskerne har taget den digitale tilbudsjagt til sig, og søger på tværs af butikker som aldrig før.
Danskerne har taget den digitale tilbudsjagt til sig, og søger på tværs af butikker som aldrig før. Foto: Colourbox/free

Engang skulle hele bunken af tilbudsaviser bladres igennem, når der skulle købes mælk, æg og køkkenrulle så billigt som muligt.

Men sådan er det langtfra i dag. Butikkers hjemmesider, digitale tilbudsaviser og applikationer som "Minetilbud" har gjort det nemmere for danskerne at jagte tilbud.

Hos 29-årige Rikke Nord har de digitale reklamer gjort sit indtog. For hende er det især muligheden for sammenligning, der er vigtig.

- Det er klart nemmere at søge på én vare på hjemmesiden og så se alle butikkernes priser på den, end at skulle bladre alle aviserne igennem, forklarer Rikke Nord.

For tiden er den 29-årige folkeskolelærer på barsel, og på de lange ture med barnevognen kan tilbudsapp'en også være en fordel.

- For mig er det jo ligegyldigt, hvilken butik jeg handler i. Jeg kan tjekke, mens jeg er ude at gå, hvor de har de billigste bleer for eksempel, og så indrette turen efter det, forklarer Rikke Nord.

Og danskerne har taget den digitale løsning til sig. Fra maj 2014 til januar 2015 er antallet af mobilsøgninger i app'en minetilbud vokset fra 120.347 til 231.212 - altså 92 procent flere søgninger.

Men betyder det så, at tilbudsavisen på papir forsvinder?

- Lige nu komplimenterer de digitale og de fysiske tilbudsaviser hinanden rigtig godt. Folk melder ikke deres reklamer fra, selvom de begynder at bruge flere platforme, siger Lasse Ingemann Brodt, som er salgsdirektør ved FK distribution, som både står bag minetilbud.dk og udsendelsen af de fysiske tilbudsaviser.

Den tendens genkender Rikke Nord. Selvom hun har fravalgt de fleste tilbudsaviser på papir, får hun stadig fra de allernærmeste butikker og supplerer ellers med de digitale tilbudsaviser.

- Jeg kan især godt lide, at jeg på minetilbud kan sammenligne kilo- eller literpris, siger Rikke Nord og uddyber:

- Nogle gange ser et tilbud billigt ud, simpelthen fordi det er en lille pakke, og det kan være svært at gennemskue. Men digitalt kan jeg sammenligne kiloprisen, hvis jeg for eksempel leder efter et godt stykke kød til en aften med gæster.

Den store stigning i antallet af danskere gør sig især gældende i storby-områderne. Den by, der står for den største stigning det seneste år er Hvidovre. På sidstepladsen ligger Vejle.

Fakta:

Sådan finder du digitale tilbud:

- På de enkelte butikkers hjemmeside, ligger deres egen tilbudsavis

- Har du smartphone eller tablet, kan du hente app'en "Minetilbud"

- På minetilbud.dk kan du se alle tilbudsaviserne digitalt

- På minetilbud.dk kan du også til- eller fravælge, hvilke reklamer, du gerne vil have tilsendt som post

Kilde: www.minetilbud.dk

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.