"Vi skal arbejde, indtil vi dør, mens skrivebords-generalerne får 20 år på pension"

Der er blinde vinkler i den offentlige debat, når fag- og ufaglærte ikke kommer til orde, mener elektrikeren Rasmus Peter Henriksen.
"Alt for tit er paneldebatterne udelukkende cand.dit og cand.dat," skriver elektriker Rasmus Peter Henriksen i et debatindlæg.
"Alt for tit er paneldebatterne udelukkende cand.dit og cand.dat," skriver elektriker Rasmus Peter Henriksen i et debatindlæg. Foto: William Vest-Lillesøe

Der mangler fag- og ufaglærte i den offentlige debat.

Det mener den 32-årige elektriker og folketingskandidat for SF Rasmus Peter Henriksen. I et debatindlæg i Politiken kritiserer han den offentlige debat for at være skæv, når det kommer til uddannelsesbaggrund.

"Vi faglærte og ufaglærte udgør 65 pct. af befolkningen, alligevel udgør vi ikke en særlig stor del af debatten. Alt for tit er vi helt fravalgt. Alt for tit er paneldebatterne udelukkende cand.dit og cand.dat," skriver Rasmus Peter Henriksen blandt andet.

Han uddyber over for Avisen.dk.

- Det er fordi, jeg helt generelt mener, at der er nogle blinde vinkler i debatten, siger han og fremhæver debatten om pensionsalder.

"I debatten om pensionsalder bliver det fremhævet, at alle skal arbejde længere, fordi vi i gennemsnittet lever længere. Men jeg og mine kollegaer på byggepladserne kan tørre røv i det gennemsnit, når vi praktisk talt skal arbejde, til vi dør," skriver Rasmus Peter Henriksen i sit debatindlæg.

Han mener derfor, at det er et problem, når det kun er djøf'ere, der deltager i debatten om pensionsalder.

- De kan ikke se problemet i, at man bare hæver pensionsalderen. For dem handler det om, at kassen kommer til at stemme. På byggepladserne kommer vi til at arbejde, indtil vi dør, mens skrivebordsgeneralerne får 20 år på pension, siger Rasmus Peter Henriksen til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.