DEBAT

Vi kvæler de rige og stærke - Hvorfor må vi ikke kræve noget af de svage?

Er det fair at knuse iværksætterne for at få råd til flere dagpenge? Vi kræver alt for meget af de stærke, mener debattør.
De brede skuldre - de stærke danskere, der har karrierer, betaler skat, bidrager til forbruget og ved siden af engagerer sig i deres børn og lokalsamfund bliver kvalt af krav fra samfundet - mens vi næsten ikke kræver noget af de svage, mener debattøren.
De brede skuldre - de stærke danskere, der har karrierer, betaler skat, bidrager til forbruget og ved siden af engagerer sig i deres børn og lokalsamfund bliver kvalt af krav fra samfundet - mens vi næsten ikke kræver noget af de svage, mener debattøren. Scanpix / modelfoto

Hvor solidarisk er det at kræve uendeligt meget af de stærke, rige og velfungerende og uendeligt lidt af de svage?

Sådan spørger Marc-Christoph Wagner i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Han er uddannet journalist fra Danmark og følger med i valgkampen fra Tyskland. Han efterspørger en debat om forholdet mellem fællesskabet og den enkelte borger. For fællesskabet er kun noget i kraft af de enkelte individer, der bidrager og giver den en ekstra skalle, mener han.

Det er ikke de almindelige danskere, der arbejder og betaler skat, der truer velfærdsstaten, skriver Marc-Christoph Wagner.

Tværtimod er det netop også de stærke danskere, der ifølge debattøren også bidrager mest til fællesskabet i fritiden - for eksempel ved at udføre frivilligt arbejde eller engagere sig i deres børns skolebestyrelser.

- For nu at sætte det på spidsen: Skal iværksætteren knuses, for at dagpengene kan forlænges? Er en to-årig periode ikke en i forvejen rimelig komfortabel indretning? Hvor ender vi henne som samfund, hvis fællesskabets tyranni ender med at kvæle det personlige initiativ, som er dets kerne? spørger han blandt andet i debatindlægget på jp.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.