Vi glæder os til vores børn flytter

En hel del forældre glæder sig så meget til børnene flytter hjemmefra, at de ligefrem jubler den dag det sker, for så kan de ny-indrette deres værelser og igen få ro i huset.
Flere forældre glæder sig til, at ungerne flyver fra reden. Så skal der nemlig bygges om.
Flere forældre glæder sig til, at ungerne flyver fra reden. Så skal der nemlig bygges om. Foto: Colourbox

Klør det i dine fingre for at få ungerne ud af vagten, så du igen kan opleve ro og kontrol i dit hjem, så ligner du mange andre forældre. En undersøgelse lavet for Norges Hurtigruten viser, at en stor andel forældre faktisk ser frem til og glæder sig til at deres børnene flytter hjemmefra, skriver dailymail.co.uk.

Dropper du løbetræningen, når det er mørkt og koldt? Se hvorfor det er en rigtig dum ide på femina.dk

Mere end 50 procent af de adspurgte i undersøgelsen siger, at de ikke kan vent til deres børn flytter. Undersøgelsen viser også, at forældrene tæller dagene til de igen kan have huset for sig selv - fire ud af ti siger:

-Vi ser frem til ro og fredsommelighed.

Værelset ommøbleres
En fjerdel af de adspurgte er ligefrem komme så langt i deres ønske om at ungerne flytter, at de har lagt planer for, hvad værelset skal bruges til. De fleste har også allerede planlagt, hvordan deres liv skal forme sig bagefter og hvordan de igen skal leve sammen mere som et par end forældre.

Derfor kan du ikke undgå at blive tykkere med alderen – se hvorfor på soendag.dk

Mange af de par, der deltog i undersøgelsen, fortalte at de ser frem til at få flere penge mellem hænderne, som de vil bruge på at købe nye ting og betaler lån af med, men en stor del drømmer også om at forkæle sig selv med en rejse, der for en gang skyld ikke involverer børnene.

Har du lavet planer – hvad skal dine børns værelse bruges til…eller pengene?  

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.