Veteranfly forulykker under landing i Ringsted

Piloten og hans passager slipper med knubs under hård landing. Der skete også kun mindre skader på flyet.
Et veteranfly af typen KZ3 slap mandag heldigt fra en hård landing på Ringsted Flyveplads. Her ses et  veteranfly fra 1920'erne af typen Tiger Moth. Arkivfoto.
Et veteranfly af typen KZ3 slap mandag heldigt fra en hård landing på Ringsted Flyveplads. Her ses et veteranfly fra 1920'erne af typen Tiger Moth. Arkivfoto. Foto: Cicilie S. Andersen/Polfoto

Et mindre privatfly forulykkede mandag formiddag under en landing på Ringsted Flyveplads. Der er tale om et veteranfly fra 1943 af typen KZ3, oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Der skete tilsyneladende kun mindre skader på flyet, og piloten og en passager slap med knubs. Passageren er dog kørt til tjek på sygehuset.

Der er tale om et ægtepar i begyndelsen af 70'erne, og manden er ifølge politiet en erfaren pilot.

Politiet fik meldingen om ulykken mandag kort efter klokken 11.

- Piloten var ved at lette fra flyvepladsen, men på grund af motorproblemer, så motoren begynder at sætte ud, vælger han at gå ned igen, og det bliver en hård landing, hvor landingsstellet bryder sammen, siger Martin Bjerregaard.

Motorproblemerne giver et træk i flyet, så det lander lidt skævt.

- Der kommer tilsyneladende mere vægt på venstre landingshjul end på højre, så landingsstellet knækker, og flyet foretager en piruet, siger Martin Bjerregaard.

Trods den hårde landing er skaderne på flyet tilsyneladende kun små.

Havarikommissionen er tilkaldt for at undersøge flyet og tale med piloten for at klarlægge årsagen til, at flyet forulykkede.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.