Vestas efter båd-havari: Vi kæmper videre

Vindmølleselskabet har et håb om, at Team Vestas Wind kan vende tilbage til Volvo Ocean Race efter havari.
Team Vestas Wind-yachten sejlede på et rev i Det Indiske Ocean under maratonkapsejladsen Volvo Ocean Race
Team Vestas Wind-yachten sejlede på et rev i Det Indiske Ocean under maratonkapsejladsen Volvo Ocean Race Foto: Fernando Bustamante/AP

Team Vestas Wind gør sig forhåbninger om at kæmpe videre i havkapsejladsen Volvo Ocean Race, selv om den danske båd natten til søndag sejlede på et rev i Det Indiske Ocean.

Efter at den ni mand store besætning er reddet i sikkerhed på en nærliggende ø, er Vestas nu i gang med få afklaret, om man kan fortsætte maratonkapsejladsen.

Det oplyser pressechef Michael Zarin fra vindmølleselskabet, der er hovedsponsor for båden.

- Det er klart, at vi håber, at vi kan fortsætte. Vi er klogere på, om det er muligt, når vi har dannet os et overblik af skaderne på båden, siger Michael Zarin.

- Det er svært at sige, hvor lang tid det vil tage at få skabt et overblik.

- Vores eneste prioritet har i løbet af natten og morgenen været at sørge for besætningens sikkerhed. Det er først i de seneste timer, at vi er begyndt at tænke på, hvordan vi kan komme ud til båden, fortæller pressechefen.

Besætningen, der tæller to danske sejlere, befinder sig i øjeblikket på øen Íle du Sud, men planen er at få bragt dem ind til Mauritius.

Starten på sejladsen gik 4. oktober i Spanien. Efter næsten 39.000 sømil og anløb i 11 havne verden over slutter det hele i Göteborg 27. juni 2015.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.