Vestager åbner ny front i krigen mod Google

EU anklager igen den amerikanske gigant for at misbruge sin dominerende position på markedet.

Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, åbner en ny sag mod Google for konkurrenceforvridende aktiviteter med det mobile styresystem Android.

EU anklager Google for at misbruge sin dominerende position på markedet til at tvinge telefonproducenter til at forudinstallere Googles egne apps, hvis de skal have lov til at bruge Android-systemet på deres mobile enheder.

- Vi mener, at Googles opførsel forhindrer forbrugere i at få adgang til et bredt udvalg af mobile apps og tjenester, siger Margrethe Vestager.

Derfor har EU-Kommissionen onsdag sendt en formel anklage til Google, som nu skal svare inden for 12 uger.

Margrethe Vestagers konkurrencekontor har i et år undersøgt, om Google giver telefonmagerne håndjern på med hensyn til udvalget af apps. Specifikt drejer det sig om Googles søgeapp, browseren Chrome og Googles egen appbutik.

- Vores foreløbige syn er, at Google har misbrugt sin dominerende position på disse tre områder, siger Margrethe Vestager.

I forvejen har EU en sag kørende mod Google for at misbruge sin markedsposition inden for internetsøgning, hvor det amerikanske firma sidder på flere end ni ud af ti søgninger.

Den fortsætter, ligesom EU også undersøger Google på andre områder, siger Margrethe Vestager.

EU kan i yderste konsekvens ramme Google med en bøde på op mod 10 procent af omsætningen - for sidste år ville det svare til en bod på næsten 50 milliarder kroner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.