Verdensmester slår sig videre i golfturnering

Med to huller tilbage var Rory McIlroy to slag bagud i gruppefinale i amerikansk golfturnering.
Verdens på papiret bedste golfspiller, Rory McIlroy, er videre i amerikansk golfturnering. Arkivfoto
Verdens på papiret bedste golfspiller, Rory McIlroy, er videre i amerikansk golfturnering. Arkivfoto Foto: Eric Risberg/AP

Den nordirske golfstjerne Rory McIlroy leverede en stærk slutspurt i fredagens dyst mod amerikaneren Billy Horschel ved World Golf Championships Match Play i San Francisco.

Verdensranglistens nummer et var to slag bagud, da de to spillere gik ud på 17. og næstsidste hul. Her viste McIlroy sin klasse med en birdie og gentog kunststykket på hul 18, mens Horschel gik begge huller i par.

Dermed måtte de to ud i omspil, hvor Horschel på det andet hul ødelagde det for sig selv med en bogey, mens McIlroy gik hullet i par og tog sejren.

Dermed står McIlroy tilbage som vinder af gruppe 1 og skal nu møde japaneren Hideki Matsuyama i næste runde.

Turneringen består af 16 grupper med fire spillere i hver. De spiller alle mod alle, og gruppevinderne går så videre til 1/8-finalerne.

McIlroy forklarer sit avancement med, at han har spillet meget stabilt i turneringen.

- I løbet af de seneste tre dage har jeg kun lavet én bogey, så hvis folk vil slå mig, er de nødt til at lave birdies, siger han til turneringens hjemmeside.

I gruppe 2 fik englænderen Lee Westwood sin tredje sejr ud af tre mulige, da han fredag slog den amerikanske US Masters-vinder Jordan Spieth. Westwood sluttede to slag bedre end Spieth i det interne opgør. Han møder nu landsmanden Danny Willett.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.