Verdenskendt gavflab til fynsk festival

Tinderbox afslører sine første hovednavne.
Den nye festival Tinderbox, der afvikles 26.-28. juni 2015,
Den nye festival Tinderbox, der afvikles 26.-28. juni 2015, SCANPIX arkiv

Spændingen har været stor, og nu kan vi som de første endelig afsløre TINDERBOX festivals fem første navne. Blandt dem Robbie Williams.

Ingen ringere end popikonet Robbie Williams, en af verdens største DJs Calvin Harris, svenske The Cardigans, odenseanske MØ og det folkekære rockband D-A-D lægger vejen forbi Tusindårsskoven til sommer.

Robbie Williams er indehaver af et hav af rekorder: Han har solgt mere end 77 millioner albums og singler, siden han forlod Take That, og han har vundet flere BRIT Awards end nogen anden kunstner i historien. Sidst han spillede i Danmark, gik ikke færre end 90.000 mennesker amok i Parken.

En anden, der kan få folk til at gå amok, er verdens bedst betalte DJ, Calvin Harris, som lige nu megahitter sammen med John Newman på nummeret ”Blame”. Calvin Harris er desuden manden bag sangen ”Summer”, der med mere end 285 millioner visninger på YouTube er et af tidens mest spillede stykker musik.

Det svenske band The Cardigans med Nina Persson bag mikrofonen var opløst fra 2006 til 2012, og dermed er der formentlig mange mennesker, glæder sig til at høre hits som ”Love Fool” og ”Lossing my favorite game” fremført af et af Skandinaviens mest populære bands nogensinde.

Sidst Robbie Williams var i Danmark, spillede han for 90.000 mennesker. Foto: Scanpix.

Og apropos skandinaviske eksportvarer står også MØ på scenen til sommer. Koncerten på Tinderbox bliver en af de eneste muligheder for at høre hende optræde med hits som ”Walk this way” og ”I don’t wanna dance” på dansk jord i 2015.

Også 30-års jubilarerne D-A-D lægger vejen forbi Tusindårsskoven. Sange som ”Sleeping my day away” og ”Soft Dogs” har – uanset om man er til rock eller ej – været umulige at undgå, og ved blandt andet modtagelsen af Æresprisen ved Danish Music Awards for nyligt stod det endnu en gang klart, at de fire mænd er i absolut topform. 

Tinderbox afvikles 26.-28. juni 2015. Planen er fire scener, mere end 50 artister og plads til 50.000 gæster. Billetsalget skydes i gang 1. december, og prisen på en partoutbillet er 1495 kr. ekskl. gebyr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.