Verdenskendt amerikansk toghelt stukket ned

Soldat, der greb ind og efter alt at dømme forhindrede skudmassakre på fransk tog, er indlagt efter knivstik.
Spencer Stone (t.h.) modtages ved sin ankomst til den amerikanske Rammstein-base i Tyskland i august, et par dage efter, at han blev hyldet som helt for at have stoppet en bevæbnet mand i et fransk tog. (Arkivfoto)
Spencer Stone (t.h.) modtages ved sin ankomst til den amerikanske Rammstein-base i Tyskland i august, et par dage efter, at han blev hyldet som helt for at have stoppet en bevæbnet mand i et fransk tog. (Arkivfoto) Foto: Sara Keller/AP

En 25-årig amerikansk soldat, der var med til at forhindre togangrebet i Frankrig i august, er blevet stukket med kniv i Californien.

Soldaten, Spencer Stone, blev stukket flere gange, men hans tilstand er stabil, skriver flere amerikanske medier.

Foreløbig er motivet bag knivstikkeriet ukendt, oplyser det amerikanske flyvevåben til NBC News.

- Han er i live og hans tilstand er stabil på nuværende tidspunkt, skriver det amerikanske flyvevåben i en udtalelse.

- Vi har ingen oplysninger om, hvad der gik forud for hændelsen, tilføjer flyvevåbnet.

Knivoverfaldet skete onsdag aften lokal tid i Sacramento, der er delstatshovedstad i Californien. Politiet i byen siger til tv-stationen ABC 10, at der formentlig ikke er tale om en hadforbrydelse.

Forud for knivstikkeriet havde der været meldinger om slagsmål i byen, og en mand var kommet til skade, oplyser politiet til tv-stationen. Torsdag morgen kom det så frem, at der var tale om Spencer Stone.

Politiet leder fortsat efter gerningsmanden, der endnu ikke er identificeret.

Stone blev verdenskendt, da han sammen med sine kammerater greb ind over for en 26-årige bevæbnet mand på et højhastighedstog i Frankrig.

Gerningsmanden, der har marokkansk baggrund, nåede at såre tre mennesker om bord på toget, inden han blev overmandet af de unge amerikanere, som efter alt at dømme forhindrede en skudmassakre.

Den svært bevæbnede marokkaner havde ud over et Kalashnikov-gevær også en automatpistol og en hobbykniv samt ni sæt patroner på sig. Han åbnede ild om bord på et TGV-tog den 21. august, kort efter at toget var kørt fra Belgien ind i Frankrig.

Stone blev behandlet for hånd- og øjenskader efter kampen med gerningsmanden.

Siden blev han indstillet til det amerikanske flyvevåbens højeste udmærkelse for heltemodig handling uden for tjenesten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.