Venstre vil låse boligskatten frem til 2025

Venstre vil forlænge skattestoppet på boliger i yderligere fem år, hvis partiet får lov at bestemme.
Boligejerne har været en ombejlet gruppe i enhver valgkamp, og nu sætter Venstre en ny offensiv ind ved at foreslå en forlængelse af fastfrysningen af ejendomsværdiskatten frem til 2025.
Boligejerne har været en ombejlet gruppe i enhver valgkamp, og nu sætter Venstre en ny offensiv ind ved at foreslå en forlængelse af fastfrysningen af ejendomsværdiskatten frem til 2025. Foto: Colourbox/free

Der er lang tid til 2025. Faktisk vil der mindst være afholdt tre folketingsvalg, inden vi når så langt, men ikke desto mindre har Venstre taget de lange briller på i den igangværende valgkamp.

Partiets finansordfører, Peter Christensen, slår i Morgenavisen Jyllands-Posten til lyd for, at den fastfrysning af ejendomsværdiskatten, som en bred forligskreds indgik en aftale om i 2012, skal forlænges yderligere fem år frem til 2025.

- Det rigtige er at lade skattestoppet for boligejere fortsætte i en ny 2025-plan for dansk økonomi, siger han til avisen.

Dermed taler han på vegne af de øvrige partier i blå blok, der enten vil sænke ejendomsværdiskatten eller holde den i ro.

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil dog ikke fortælle, hvad Socialdemokraterne konkret forestiller sig, at der skal ske med boligskatten, når den nuværende aftale udløber om fem år.

- Det skal vi finde ud af i bred enighed, og udgangspunktet bør vel være, at vi fortsætter ad den sti, som vi én gang har betrådt og sikrer, at der er stabilitet og tryghed om boligejernes situation.

SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, siger til avisen, at han mener, at det er for tidligt at forholde sig til, hvad der skal ske efter 2020.

Både Enhedslisten og Radikale har dog tidligere givet udtryk for, at skattestoppet skal fjernes.

De Radikales partileder, Morten Østergaard, har foreslået, at man lader ejendomsskatterne følge lønudviklingen, så der kun opkræves højere skatter i samme takt, som folk får flere penge mellem hænderne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.