Venstre-profil med velfærdsfokus: Løkke og Co. har gjort det godt

Venstre-kvinden Birgitte Lunden Poulsen mener, der er god grund til at rose Lars Løkke Rasmussen og hans hold.
Birgitte Lunden Poulsen fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen bl.a. arbejder på at sikre børn og unges vej gennem uddannelsessystemet.
Birgitte Lunden Poulsen fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen bl.a. arbejder på at sikre børn og unges vej gennem uddannelsessystemet. Foto: SCANPIX arkiv

Hvordan har de ledige og udsatte haft det under året med Løkke ved roret som statsminister?

Ret så ringe.

Det mener et repræsentativt udsnit af danskerne. I anledning af V-regeringens et års-jubilæum har Avisen.dk/Ugebrevet A4 bedt et repræsentativt udsnit af befolkningen uddele karakter efter 7-trinsskalaen til regeringen.

Vi har bl.a. spurgt om regeringens indsats for ledige og udsatte - og den indsats giver danskerne dumpekarakter til. I snit får den kun 1,8.

Men ser man kun på Venstres vælgere, har de givet regeringen lidt mere opløftende 5,5.

Sådan lyder det også fra en Venstre-profil, der har velfærd som et af sine fokus-områder.

Birgitte Lunden Poulsen er næstformand i Venstre Slagelse og næstformand i Venstres netværk for velfærd i Region Sjælland.

Og hun mener, at når det gælder om skabe økonomisk tryghed for ledige og udsatte, så har Løkke og hans minister-hold klaret det helt okay: 

- Jeg mener, at regeringen har gjort det godt. Regeringen kan ikke i løbet af et år vende alt. Venstre har taget mange initiativer i forhold til muligheder for den enkelte, siger Birgitte Lunden Poulsen.

Hun peger på, at der eksempelvis er blevet nedsat en arbejdsgruppe, som skal arbejde med, hvordan man sikrer en god indsats for børn, unge og udsatte også i uddannelsessystemet. 

- Det forventer jeg mig meget af, siger hun og tilføjer: 

- Det, som det måske kniber med i dag, er, at alle ikke ved, hvilke indsatser der er lavet om - og hvordan det udrulles.

Hvad betyder økonomisk tryghed for et samfund?

- Den økonomiske tryghed for mig og for samfundet betyder, at det er vigtigt, at vi er kritiske i forhold til, hvor indsatsen skal ligge i fremtiden.

- Vi ved, at der kommer flere ældre, børnetallet falder, unge skal have en uddannelse, og vi skal sikre, at der er flere, der kommer i job. Når vi fokuserer på det, betyder det også, at der er flere, der kan bidrage til en god solid fremtid.

Regeringen siger, at udgifterne til overførselsindkomster koster samfundet for mange penge. Hvad er dit råd til politikerne for at få det regnestykke til at gå op?

- Mit råd er tidlig indsats. Dér kan man spare mange penge i kommunerne. Hvis man ikke selv har styr på sin familie, eller hvis ens barn i institution eller skole har behov for hjælp, bliver der taget hånd om det straks. Vi ved, at det giver livskvalitet for både familien og barnet hele livet.

- Det kunne måske også komme på tale med brugerbetaling på nogle ydelser i fremtiden. Alle kan ikke behandles ens.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.