Venstre klar til bred aftale om dagpenge

Lars Løkke Rasmussen er klar til at lave en bred aftale om dagpenge, hvis han bliver statsminister efter det kommende valg.
Lars Løkke Rasmussen er klar til at lave en bred aftale om dagpenge, hvis han bliver statsminister efter det kommende valg.
Lars Løkke Rasmussen er klar til at lave en bred aftale om dagpenge, hvis han bliver statsminister efter det kommende valg. Foto: Scanpix

Af Ritzau og Marta Gramstrup Rasmussen

Bliver Venstres formand Lars Løkke Rasmussen statsminister efter det kommende valg, vil han lægge op til en bred aftale om dagpengene.

Det understregede han under den første partilederrunde op til folketingsvalget 18. juni.

- Det, Danmark har brug for efter valget, er en bred politisk aftale om dagpenge. Vi skal ikke have det dagpengespøgelse vandrende rundt i dansk politik, lød det fra Lars Løkke Rasmussen som tilføjede:

- Det er ikke fordi, jeg har lavet noget, at det så skal stå mejslet i granit.

Verbale tæv

For SF er netop dagpengespørgsmålet et af valgets helt store og vigtige emner. Det samme er det for Enhedslisten.

Og netop Enhedslisten fik verbale tæv af Konservatives formand Søren Pape Poulsen for deres politik for dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere

- Jeg mangler respekten for det arbejdende folk, og dem, der bliver flået i skat.

- Socialisternes værste problem er, at de hurtigt løber tør for andre folks penge, tilføjede han med et citat fra den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher.

Hos De Radikale er man med på, at der skal laves en bred aftale. Men partileder Morten Østergaard understregede, at partiet fortsat ønsker reformer.

- Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg hører, at man nu, hvor det går godt, er klar til at rulle reformerne tilbage, sagde han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.