Venstre er klar til flere stramninger for at sikre færre asylsøgere

Regeringen allerede nu yderligere opstramninger, hvis antallet af ansøgere ikke falder
- Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at få bremset den tilstrømning, vi ser," siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
- Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at få bremset den tilstrømning, vi ser," siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) Simon Læssøe/Scanpix/arkiv

Hvis tilstrømningen af asylsøgere ikke falder i 2015, lover regeringen allerede nu yderligere opstramninger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Meldingen kommer, efter regeringen onsdag aftalte de første stramninger på udlændingeområdet med de tre øvrige partier i blå blok.

De nye stramninger skal sættes i værk, hvis den barbering af ydelserne, der nu er aftalt, ikke bringer det samlede antal asylsøgere ned under sidste års rekord på 14.792.

"Mit udgangspunkt er, at der skal komme færre asylsøgere. Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at få bremset den tilstrømning, vi ser," siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der ikke ønsker at angive, hvilke nye konkrete stramninger der kan være på vej:

"Der vil være andre elementer, som man givetvis kan stramme, men der skal ikke strammes op i forhold til, om man kan få eksempelvis lægehjælp."

I første omgang fremsætter regeringen fredag et lovforslag, der betyder, at flygtninge i fremtiden ikke får kontanthjælp, men i stedet skal leve på en lavere integrationsydelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.